Utställningshelg

Hulda, Äsch och jag har vart på turné i utställningssammanhang… Dags för debut för Äsch och jag hade anmält dem båda till Stoxa x2 och Västerås. Vi fick campera ihop med Mona & Peo (Dreams in red) och Marika (Silver victori) hos Monas valpköpare tillika Wåfflans matte Lena som bor bokstavligen vid utställningsplatsen. Helt fantastiskt skönt att ha så nära! Dessutom markservice deluxe med frukost och mat!

Äsch har varken tränats eller gjort detta tidigare och på fredagens utställning märktes det tydligt då han var mer i luften än på backen när vi skulle springa, men skötte sig så fint på bordet och fick till några meter trav. Han blev 2a i juniorklassen med CK och blev sedan placerad som 3e bästa hane med reservcert. På lördagen så rörde han sig med mindre hopp på mig men däremot hoppsasteg som jag inte riktigt vet vad de berodde på, på en film ser det ut som att han gör sig illa och i tassen är han röd/svedd på ena trampdynan. Han fick ett slätt excellent med fin kritik. Han är en bebis i kropp, päls och huvud fortfarande och har tiden framför sig. Vi ska kapa lite päls och komma igen antingen senare i år eller nästa år så får han chans att landa i sin älgighet och jag slipper tovpälsen. Eftersom att han verkade ha ont i foten så fick han vara hemma på söndagens utställning.

Hulda har nu gått och blivit vuxen (på pappret alltså) och ställs nu i öppenklassen. Alltid lika glad och framåt i ringen och jag är så nöjd med min lilla fröken hoppetossa! På fredagen vann hon öppenklassen med CK men blev oplc i en stor bästa tik, på lördagen vart det ett slätt ex med en väldigt fin kritik och söndagen slutade hon som 4e bästa tik. Tre dagar på turné i löp och hon har hållit ihop så himla fint även om söndagens trötthet gjorde oss båda sega.

Vi har anmält till ytterligare en utställningshelg sen får vi se om pälsen ryker, jag bor ju inte jättelämpligt för att ha hundar i päls då mitt vatten/avlopp är allt annat än pålitligt/funktionellt.

Haft en fantastisk helg och nu ska vi ta det lugnt och fixa lite hemmavid innan hösten tar fart på riktigt.