Lycka gör BPH

Tre månader har Lycka nu bott hos Annie med familj – hon landade på några dagar och har sedan dess vart en självklar del i flocken. Trygg, glad, nyfiken och enormt träningsvillig i det mesta. Spår och rally har de hunnit sätta igång med ordentligt och starter är inte långt bort (till hösten vet jag att det är inplanerat i spår i vart fall). En riktig liten arbetsmyra som gillar arbetet för arbetet skull.

Tre månader känns lite kort tid för att göra BPH, man vill ju att hunden ska känna sig trygg med sin förare och verkligen vågat visa sitt rätta jag. Där har vi inte haft några tvivel för fröken Lycka och eftersom att vi vet att ett löp är på intåg så valde vi att anmäla när de utannonserade om att de startar upp BPH verksamheten på Almunge Hundcenter igen. Så 50-100m ifrån björn-, vildsvin- och hjorthägn var vi idag på plats för att se hur Lycka löser ett BPH.

En trygg fröken som finner vits i att leka (även med andra men där triumfade hennes egen leksak spengummit lite väl mycket), vits i att jobba för mat, som är nyfiken på flygande gubbar, inte har problem med underlag eller skott. Skramlet var lite skumt, men hon löste det fint! Sedan är hon inte en hund som kastar sig i famnen på främlingar för hon är inte speciellt intresserad av människor, checkar av och hälsar men sen är hon nöjd med det. Helt trygg. Eftersom att hon är sådan i vardagen blev det inte så förvånande att hon gjorde likadant på BPHt. På den närmande personen tog hon kontakt med gubben och sedan var det mer intressant att bakspåra vart den kom ifrån än att hälsa – visste ju redan att det var en människa ;)