Skip to content

I ett hus vid skogens slut… 

Långt ute på landet omringad av skog och med närhet till havet bor jag och mina hundar.  Just nu består flocken av två unga hundar, en tik och en hane. 

De bor med mig som högt älskade familjemedlemmar. All ledig tid spenderas med hundarna och just nu kantas dagarna mestadels av skogsaktiviteter; träning i spår, uppletande och jaktapportering. Varvat med lite lydnad och rallyträning. Tyvärr räcker inte tiden riktigt till för träning på den nivå som tävling kräver och därför håller vi en hobbynivå på vår träning och njuter av nöjda hundar i vardagen. 

Mycket av min tid går även till att ha kontakt med mina valpköpare, en viktig pusselbit och något jag värdesätter högt. 
 
Jag är aktiv i rasklubben, tycker dessutom om att utbilda mig och förkovra mig inom hunderiet; både inom SKKs utbildningsutbud men också via universitet och högskola. 
 
Jag är utbildad Studie och yrkesvägledare men arbetar sedan några år tillbaka inom vården. 

Min målsättning

"Att föda upp hundar med stor portion nyfikenhet, leklust och uthållighet – som för mig är grundstenarna till både en bra sällskapshund och tränings/tävlingskamrat"  

”Att föda upp hundar med stor portion nyfikenhet, leklust och uthållighet – som för mig är grundstenarna till både en bra sällskapshund och tränings/tävlingskamrat”  
"Att en valp som lämnar mitt hem ska vara socialiserad och trygg för att få en god start i livet oavsett vilken (hem)miljö den flyttar till"

”Att en valp som lämnar mitt hem ska vara socialiserad och trygg för att få en god start i livet oavsett vilken (hem)miljö den flyttar till”
"Att avla på hundar som har det sociala, lekfulla och arbetssamma pudeltemperament jag eftersträvar samt är hälsotestade och av god exteriör kvalité."
”Att avla på hundar som har det sociala, lekfulla och arbetssamma pudeltemperament jag eftersträvar samt är hälsotestade och av god exteriör kvalité.”

Pudel för mig

Är en energifull, finurlig, arbetsvillig och framåt hund som är med på all slags aktivitet dess ägare vill göra. Oavsett om det är träning och tävling i lydnad, bruks, freestyle, utställning eller ett aktivt sällskapsliv.

Att vilja vara med och sysselsätta sig är lika viktig som förmågan att kunna koppla av oavsett vilket liv hunden och ägaren lever. 

 Är en hund som ska vara så trygg och balanserad att den ska klara av olika typer av hemmiljöer och livsstil. 

Deras lättsamma, spralliga och glada sätt gör dem snabbt till familjens mittpunkt och underhållare, precis som det ska vara. 

Är en frisk och sund hundras vars egenskaper jag vill bevara genom att avla på hälsotestade individer som har det pudeltemperamentet som jag värdesätter. 

En förutsättning för att en hund ska hålla både för aktivt sällskapsliv och träningsliv är att de är korrekt byggda och exteriören är viktig ur många aspekter! 

Valparnas uppväxt 

Vid leverans är målsättningen att varje valp ska ha fått bekanta sig med en liten del av vida världen. Tiden hos mig som uppfödare består givetvis av lugn och ro; att få en god start för sitt nya liv oavsett hur det ser ut. Men lugn och ro måste också kantas av möjlighet att utveckla alla sina sinnen. Att få lukta, smaka, titta och höra på diverse – att få undersöka fritt och bli framåt för nya äventyr!

Det innebär bland annat att de får lite olika mat i magen för att vänja sig vid både färskfoder, torrfoder och får smakprover av morötter, ost eller vad det nu kan bli. De får åka bil och korta stunder vistas på andra platser; skog, vatten, andras hem (mina föräldrar). De får öva på att ha märkliga underlag under tassarna, såsom plast, metall eller gummi. Precis som de får leka med diverse saker som kanske inte kategoriseras som hundleksaker i sig. Det låter större och mer avancerat än det i verkligheten är – men grunden är så oerhört viktig och detta är grunden för mig och det vill jag att mina valpar får med i bagaget. 

Hur valparna hanterar nyheter i vardagen hos sin uppväxt hjälper även mig som uppfödare att hitta rätt valp till rätt valpköpare. Jag förbehåller mig rätten att välja valpköpare och matcha ihop person med, vad jag tror, är rätt valp, detta för att det i så stor utsträckning som möjligt ska bli rätt redan från start. 

Läs mer om under ”Valpar – Valpinformation”

 

 

Kennel Se Upp 

Sommaren 2008 fick jag kennelnamnet Se Upp registrerat hos SKK/FCI, ett namn som visar att pudlar från min uppfödning är något att ”se upp” för på tävlingsbanorna och pudlar att ”se upp” till som är lämpade för ett aktivt sällskapsliv likväl som aktiv inom någon tävlingsgren. 

IMG_6428
Kennel Se Upp