En bajspåses äventyr

Ni vet väl att det är de små sakerna som förgyller dagarna, och att man får muskler av att skratta… Nyss gjorde jag dagens skrattövning.

Eftersom att bostadsområdet jag bor i tyvärr inte har en sopkorg i närheten av min lägenhet så brukar jag ibland placera bajspåsar ute på uteplatsen tills jag går ut på nästa promenad (dvs om jag nu är på väg in… oftast då Studsa skiter bara för att glädja matte). Så även idag. Framför min uteplats är det just nu jordens snöhög eftersom att det är där all snö hamnat när de plogat, så jag kan liksom inte stå precis vid staketet som jag brukar när  jag ”dumpar” min påse. Nej nu får jag helt enkelt ta sats och slänga påsen över både snöhög, staket och hammock (utan tak så den är inte så stor) som står på andra sidan. Piece of cake tänker ni nu säkert. Ja det kanske är ett kast på 2-3m – inte så svårt. Men jag kastar som en gud vet vad, vågar inte ens använda ordet kärring, och på första försöket fastnar således bajspåsen i den höga rosenbusken… Eftersom att jag inte når påsen utan att behöva kliva upp, och då åka ner, i snöhögen tar jag upp en snökocka och börjar sikta. Med min kastförmåga tog det åtskilliga försök med diverse olika snökockor innan jag slutligen lyckades träffa. Påsen, med innehåll, liksom studsar tillbaka och landar framför mina fötter…

Nu skulle man kunna tänka sig att en normal människa ger upp och helt enkelt går till närmsta sopkorg och slänger påsen. Nu är ju inte jag speciellt normal och kastar givetvis påsen igen. Och vad händer? Självklart fastnar den i en annan gren av denna underbara rosenbuske, som förövrigt ska dö i vår. Samma procedur igen då, snökockorna i högsta hugg och siktet inställt på att få ner påsen. Nu hade givetivs de svarta hundarna börjat intressera sig för min aktivitet och for upp och ner för snöhögen medan jag kastade på påsen… Tillslut träffade jag igen och påsen landade denna gång på insidan av uteplatsen. Där får den ligga tills jag om några timmar ska ut med hundarna igen… Vad tar det att gå till sopkorgen nu igen? hmm 3-4 min? Vad tog äventyret med rosbusken? hmm 10 min?

 Jaja dagens magmuskler har fått sig lite träning – och säkerligen armmusklerna också med allt kastande.