Röntgen & Rally

Helgen som passerade var Duttan och Hjördis på utställning, nästan på hemmaplan måste jag väl få kalla det när det tar 45 min att köra ;) , många och fina hundar var anmälda och jag är väldigt nöjd med tjejerna. Hjördis lite disträ pga löp men visade sig fint i juniorklassen med slätt ex och 3 i junkk av 5. Duttan fick ett ex och ck när hon placerade sig som nr 2 i ökk. Av de 11 tikarna i bästa tik blev hon oplacerad. Tusen tack Johanna för sällskapet och Mona PG för boende och sällskap :D

Jippie tävlade fortsättningsklassen rally och plockade hem två första platser på pallen med sina 100p och 97p, kan därför nu titulera sig RLD N RLD F Se Upp Ett Ufo Gör Entré. Grattis till det!

Zkoj tävlade han också, mästarklass och gjorde en fin runda som belönades med 99p! Bra jobbat – hög jämn nivå :)

Kira visades på en inoff.utställning med matte Angelica i snöret, första gången vid en utställning för matte och det är ju trots allt lite pyssel med päls och annat på pudel. Så himla bra jobbat både med förarbete och själva dagen; Kira blev BIR och sedan placerad som nr 2 i gruppen. Kanske lite blodad tand? Bra träning oavsett :D

Duttan och Hjördis blev röntgade i måndags, det är alltid nervpirrande att vänta och eftersom att jag ofta tar ut katastrofläge i förskott har det varit väldigt nervösa dagar… Helt i onödan då resultaten kom tillbaka fria. Duttan HD A, ED ua och Hjördis HD B, ED ua. Härligt! De ska båda ögonlysas, kollas knän och prcd testas men det gör vi nästa år.

Tyvärr så har vi också haft tråkiga stunder hos veterinären denna vecka. Ågren blev dålig i magen i måndags och på tisdagen blev han än sämre, så när han på onsdagen inte ens fick behålla lite lite vatten jag sprutade in i munnen så förstod jag att detta kunde vi inte vända själva. Vi tillbringade därför närmare 7h hos veterinären för att få dropp, kollade alla värden via blodprov (som såg fina ut) och fick med oss hemgångsråd om mat och vatten i tsk-portioner varje timme under kommande dygn. Och peppar peppar det verkar hjälpa. Ingen av de andra hundarna här hemma är sjuka så jag misstänker att han helt enkelt satt i sig något “mumsigt” ute i skogen. Det finns nackdelar med att ha hundar som äter allt och lite till ;)