Rapport från rapporten

Vi får till några pass då och då, inte direkt någon kontinutet men jag tror inte heller att det är det Studsa behöver. Hon är den typen av individ som behöver smälta lite ;)

Lär sig fort – både rätt och fel, så både hon och jag behöver ofta lite vila för att komma tillbaka och göra rätt övning vid rätt tillfälle. Häromdagen (veckan? – snaaaart tillbaka till vardagen och vanliga veckor) körde vi en rätt lång sträcka med mycket ”öppen” mark, öppen i den bemärkelse att det var tallskog och nästan inga låga barrträd så man såg långt.

Det vi däremot inte såg var älgen. Studsa såg ingen älg – fast den stod 5m ifrån henne, hon bara svischade förbi. Jag hade önskat att det hände mig med, men nejdå… herr älg valde att gå mot mig. Då kan jag säga att man inte är så kaxig, trädkramning har fått en annan innebörd. Men älgen ville bara titta på mig i någon sekund innan han älgade vidare (ha ha ha). Studsa var duktig det passet men kan fortfarande roa sig de första 50-100 m med att försöka ta upp hylsan i munnen. Hon springer samtidigt så jag står oftast kvar på min plats och räknar med en kullerbytta närsomhelst. Fattar inte varför hon är så jäkla envis på det där med att man ska ha något i munnen.

 

Nu är Smilla hemma efter sin lååååånga break från oss här hemma ;)  Jättemysigt förstås även om jag alltid mår lite dåligt de första dagarna vid en återförening. Och nu känns det mer än någonsin. Hon blir inte yngre om man säger så *snyft* och det märks så tydligt nu. Hör inget, ser nästan inget, har någon mystisk hicka då och då – som jag gör allt för att förtränga men vet att jag måste kolla upp. Vill inte få beskedet om att dagen vi måste ta förväl närmar sig. Fast det är inte särskilt rättvist mot henne heller att dra ut på det. Ska förhöra mamma och pappa om det har pågått länge eller om det är livet med pudlar som får henne att hicka :P (svar ja jag har givetvis filmat det så jag kan visa mamma och pappa samt veterinär).

Som ni kanske ser är det ny layout här på hemsidan. Tröttnade på att den gamla var väldigt olika i alla slags webläsare och jag fick inte fason på det. Så även om jag trivdes med den så fick den fara i papperskorgen.