Uno och Leah

Den senaste veckan har vi fått besök av både Uno (orange) och Leah (lila). Båda två har vuxit myyycket, fast ingen av dem var så stor som jag trodde de skulle vara. De var ju de två valpar som hade mest kropp, vägde mest och var satta. Uno är fortfarande väääldigt mycket kropp, han känns ändå inte jättetung men det är nästan uteslutande kropp på honom. Får hoppas att benen växer på sig någon cm till. Till sättet är han himla go, framåt och nyfiken – precis som när han var yngre :)  Lillmatte Alma är jätteduktig med honom och tränar vardagslydnad för fulla muggar.

I fredags dök Leah upp med familjemedlemar, i lördags så var det dags för lillfrökens debut i utställningsringen. Det var en lång kväll på fredagen och stackars leah, som åkt lååångt i bil innan, fick stå på bordet och bli friserad in i det längsta (läs natt). Sen upp tidigt och iväg, jag for hem och hämtade mina hundar innan jag for till Stoxa där utställningen var. Belgarklubben hade officiell utställning för sina raser och det var mestadels därför Tone, Camilla och Merete var på plats. Meretes terv Noah skulle bli exteriörbeskriven för att få titeln Korad, vilket gick vägen :)  Leah fick lite ytterligare putsning (stackarn – inte lätt att vara pudel inte) och sen var det en evig väntan tills det var frökens tur.

Camilla har vart så duktig med lillskruttan – skötte sig som vilken proffsig pudel och handler som helst. De var så fina ihop och det ska bli så kul att följa dem i fortsatta äventyr. Kritiken var jättefin och överrensstämmer rätt väl med Leah. ”6 mån feminint huvud och uttryck. Vackra ögon, välburna öron, vacker överlinje, välburen svans, tillräckligt förbröst för åldern, bra vinklar fram och bak. Rör sig med ett gott påskjut bak, päls i kommande av bra kvalitet. Trevligt temperament. Välpresenterad.” :D Än så länge är hon liiite lite lång, men inget extremt och om hon följer sin mammas växtkurva kommer det räta till sig lite om ett halvår. Söt som socker är hon! Och heeelt underbar i sättet, glad, framåt, cool med en gnutta egen vilja och bestämdhet ;)

Det var verkligen superkul att ses tjejer – Camilla, Tone och Merete – ni är så välkomna när som helst :D

Jag har suttit och kikat på korten på Leah och har tänkt lite på hur Manta ser ut, hur Errol ser ut och kikat ännu mer på Leah. Hon är inte jättelik varken Manta eller Errol i ansiktet – i kroppen kan jag se dem båda. Det finns drag från dem i ansiktet men ingen superlikhet. Uno är jättelik sin pappa i ansiktet det såg jag direkt. Men så slog det mig. Leah är en feminin kopia av morfar Täppas *ååååh* Jag blev så glad när jag upptäckte det, för Täppas har verkligen en nos och ett uttryck som jag verkligen verkligen gillar och det är inte bara för att han är han utan för att det är så jag tycker en pudel ska se ut. Så det känns underbart att Manta kan få bebisar som ser ut som pappa Täppas :D Försökte direkt sitta och leta rätt på en bild när Täppas var ungefär lika gammal i samma vinkel som ett kort på Leah – det var inte superlätt, men jag hittade en där Täppas är 8-9 månader. Och visst syns det? (klicka på bilden så blir den större)