Mentalbeskrivning för A-kullen

I lördags var det dags för A-kullen att mentalbeskrivas. Tre av fyra var på plats – Mini, Iris och Sigge. Vi hade enorm tur med vädret och solen sken på oss från tidig morgon till sena kvällen…

Jag har suttit en stund nu och försökt göra någonslags djup analys men är nog fortfarande rätt trött, det har vart intensiva dagar för min hjärna också ;)

Men egentligen är jag inte jätteförvånad över någon av hundarnas reaktioner och sätt att lösa situationerna som uppstår på ett MH. En del saker hade jag tippat anorlunda men man ska ju också komma ihåg att det är hundens dagsform som avspeglas, det i kombination med arv, miljö och en himla massa annat gör att kryssen hamnar där de hamnar. Men beskrivningarna speglar definitivt dem så som jag uppfattar dem, Mini och Sigge socialare än Iris som nöjer sig rätt gott med att vara social med sina nära och kära. Alla tre reagerar och avreagerar på dumpe, skrammel och spöken – även om det ibland tagit längre tid än vad som är ”tillåtet” för kryssen i protokollet. Ingen av dem är skotträdda och alla tre har stor leklust. Vi hoppas att Sami kommer med på ett MH under hösten. Filmer från Sigge, Mini och Iris MH kommer nedan.

Här, MH-akullen, kan ni hitta ett dokument med syskonens kryss i protokollet – även Studsa och Måsen är med så man kan se likheter och skillnader.

Stort tack för att ni ville vara med och göra detta med era små darlings!