Grattis Manta

Idag blir finaste Manta och syskon 2 år gamla. Hela kullen är så himla trevliga och roliga hundar att jobba med och har alla hamnat hos aktiva familjer vilket är så himla roligt.

Hoksu – är HD röntgad A/A, tyvärr har han 3or på armbågarna vilket inte alls märks i hans vardag eller aktiva träning/tävlingsliv. Han tävlar i agilityklass 1 och har framtiden framför sig på agilitybanan.

Lars – tränas i lydnad och spår med sikte på tävling. Är tydligen en hejare på spår – låter som han har sin pappas näsa :)

Aida, gick en räddningskurs i somras och det föll naturligt för henne direkt, duktig både i sök och spår och jobbar fint i skogen.

Pitsi – HD A/A och ED 0/0. Tränas i sök/räddning och spår och har gjort första klassen i spåret och klarade det. (andra typer av system i uppflyttning m.m i finland).

Uikku – HD A/A och ED 0/0. Bor kvar hos Marika och Juha med sin mamma och övriga i flocken. Tränas i sök/räddning, spår och agility med ett gott driv i det mesta. Kommer nog ut på tävlingsbanorna efter vintern skulle jag tro ;)

Manta – HD B/B och ED o/o. Har provat på både sök och spår, tränas i lydnad med matte Annika och just nu är det agility på schemat. ”Tvyärr” är det ju tänkt att damen ska ha en kull valpar till våren/sommaren så det stör ju lite i tävlingsambitionen till våren… Manta är mentalbeskriven med i mina ögon ett MH som speglar hur underbart glad, nyfiken och balanserad hon är – även om det är en hel del spring i benen ;)

Film på Hoksu’s ena agilitylopp från i somras
[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=_ErQZYGh9ec]

Finaste Mantisen

Jakten på en hane som kompletterar Manta både mentalt och extriört är i full gång. Jag hoppas på svarta knoddar i vår/sommar och det är svårt att beskriva hur mycket jag ser fram emot denna kull. Täppas, som då är Mantas pappa, är en once in a lifetime hund och Manta är så lik honom på så många sätt att jag förväntar mig att få en massa miniTäppisar här hemma. Det ska bli så roligt att vara en del av att föra vidare både Täppas och Tatsis gener i nya individer. I Mantas stamtavla finns det ett flertal agilitychampions, flera viltspårschampions, utställningschampions och en och annan lydnadspudel – goda förutsättningar för att det ska bli både snygga och smarta hundar ;)