Lydnad och agility

Det gäller att utnyttja tiden maximalt just nu – både med ljuset och med den alltmer bristande tiden av dygnet. Jag har haft problem med mitt öga under några veckor, idag fick jag reda på en enkel sak som kan vara orsaken och imorgon ska jag testa att sköta mig så ska vi se om både öga och kropp kommer ikapp ;)

Häromdagen blev det i alla fall ett underbart lydnadspass med alla tre hundar. Jag började introducera rutan på nytt till Studsa – det lilla vi gjort tidigare räknade inte jag som förkunskaper för det, liksom så mycket annat, har hamnat i glömska hos matten under en längre tid. Nu sätter vi igång på nytt och med target var det inte så svårt att få henne ut i rutan – däremot funderar jag på om jag skulle fortsätta lära in ett fram-kommando och ha ett stopp. Måste läsa reglerna ordentligt och kolla vad som är ok och vad som ger nedslag om man då överspottar kommandon ;)

Täppas klickade jag ”alla tassar i marken när du går fot” fot för. Han tar 1-2-3 skutt med ena frambenet, det ser ut som att han haltar vilket han alltså inte gör- men jag skulle nog få nedslag på en tävling… Om jag går myrsteg och supersakta gör han inte dessa steg – kanske idé att få det bra i den takten först innan jag ökar på? Jobbigt för mig att gå så långsamt bara

Smilla fick vittringsapportera i en klocka och jobba sig ut från mitten – ett annorlunda sätt att träna på kanske men ytterst fungerande då de inte tenderar att springa ut och samla på sig alla apporter lika lätt har jag märkt. Annars är Smilla duktig på att ta rätt, men innan hon kommer in hinner hon ta med sig 2 till… i klockformatet går det inte lika lätt *tummen upp*

Idag på lunchen hann jag med agility i ösregn. Vågade inte köra på fullt ös eftersom att det finns större risk för skador när det är halt och regnigt. Smilla och Täppas fick göra en mindre kombination med slalom, tunnel, hopphinder och ett kort långhopp. De blir så glada av att få träna agility – Smilla på 12 år blir som en bebis igen. Studsa körde jag framåtsändande över 3 hopp och 1 tunnel medan matte försökte hinna göra bakombyten utan att halka… upptäckte snabbt att det var lättare att skicka enbart henne rakt fram och stå kvar själv ;)

Nu är jag hundlös i några dagar. Men till helgen ska vi upp till Annika och Manta, så då ska vi nog kunna hitta på någon övning – antingen blir det väl agility eller spår skulle jag tippa på. Är visserligen sugen på lite uppletande, vi får se vad vi hittar på och vad vi hittar för typ av skog i Annikas nya skog :D (hon har flyttat)