Besök hos Sigge

Ikväll har jag och hundarna vart hos Sigge (grå) med familj för bus och lek på deras tomt. När alla var som tröttast och kanske främst Sigge så fick det bli lite träning inför kommande inofficiella valputställningar :)

Sigge är en sådan goding, han verkar ha en ypperlig förmåga att både ta det lugnt och vara aktiv. Valpkurserna har han klarat galant och smälter in i både den tvåbenta och fyrbenta flocken hemma. Ni har gjort ett jättefint jobb med grabben! Matte har fått jobba lite med att han gärna knatar iväg på egna äventyr på promenaderna och inte riktigt bryr sig att matte och övriga flocken kan plötsligt försvinna. Men med lite mat verkar det finnas en lösning i alla fall ;)  Det är ju så frustrerande, Täppas har vart likadan (nu pekar han bara finger då och då) men man ska på ett sätt också vara glad, en trygg och självsäker hund brukar det vara som gör sådana påhitt. Många gånger har man nytta av samma egenskap(er), men det kräver onekligen lite jobb i just ”löshetsträningen”.

Nu blev det tyvärr inte så många kort, det började skymma fort och sen bidde det kolsvart. Får väl berätta att Sigge är en stilig kille som vuxit enormt bara sedan valpträffen. Ska bli så kul att få visa både honom och Iris  om en månad, får bli mer kort då helt enkelt :)

Efter lek och bus for jag och Tina och åt kinamat i centrum medan Tinas toy klipptes fin inför helgens utställningar. På vägen hem åkte jag en ”genväg”, massa vilt fick vi bromsa för och ibland kanske det är värt lite extra tid och mil för att köra motorväg… :P