Fodervärd sökes

Nu är vi ju fortfarande i väntans tider och även om allt är osäkert fortfarande med dräktighet så utgår jag ifrån att det föds valpar i januari :D

Jag söker en fodervärd till en valp ur denna kull. Jag har 3 hundar hemma och det är vad jag just nu kan ha hemma, detta är Mantas sista kull och på ett eller annat sätt vill jag behålla något för att förhoppningsvis kunna gå vidare på linjen i framtiden.

Denna fodervärd får ju jättegärna bo i näromgivningen (kring Gävle/Uppsala/Norrtälje/Stockholm) men det är inget krav.  Jag vill gärna att ett intresse för pälsvård finns även om det kanske inte behöver betyda skötsel av fullpälsad pudel i x-antal år, men ett intresse av att sköta en utställningspäls under en kortare period så att jag får möjlighet att meritera. Jag finns givetvis tillhands för stöd och hjälp med pälsvården och sköter givetvis all förberedelse för utställning, en viktig del är dock vardagsvården mellan utställningarna.

Tror att valparna ur denna kull kommer bli aktiva och behöva en del aktivitet i sitt vardagsliv för att må bra, därför bör en fodervärd (precis som de andra valpköparna) tycka att det är kul med en hund som vill vara med och göra saker.  Ett friluftsliv med mycket motion och stimulans i skog och mark och/eller ett träning och tävlingsintresserat hem; lydnad, agility, bruks eller kanske rally.

Jag är mån om att finnas tillhands för alla mina valpköpare och försöker träffa de jag kan för både träning och umgänge när tillfällen ges. En foderhund behöver jag dock en närmare relation till och vill därför ha möjlighet att ses regelbundet, om det så bara är för en promenad, pälsvård, spårning eller dylikt.

 

För mer info om kullen kika in på ”planerad kull”

Manta fick en kull 2012 på 6 individer där alla lever i aktiva hundhem några med intresse för tävlan i lydnad, agility och bruks. Se mer om de valparna på deras kullsida; B-kullen

För frågor och funderingar kring fodervärdsskap maila på hult.malin(a)gmail.com