Lediga dagar

Är oftast inte lediga, men denna helg är de i vart fall vigda åt mina egna hundar och deras päls samt hjärnor ;)

Rocky har vart här under veckan, dels för att han fått äran att förhoppningvis bli pappa till en kull hos en annan kennel, men också för att han var i stort behov av pälsvård. Idag var det därför dags för ”make-over”, började vid 08 och var färdig vid 14.30. Men då vart det grundligt gjort och vi stressade inte :)

Rocky novmeber 2013 foreefter

Igår roade vi oss med en härlig skogspromenad på 1,5h – som vanligt när jag får för mig att jag ska gå en längre vända på hyfsat ny mark tappar jag bort mig… men dessa smartphones är ju smarta att ha ;) Med hjälp av GPSen i Iphonen så kom vi tillbaka till ursprungsläget efter en stunds förvirring i skogen. Meeeen vi hittade nya marker att knata på och fantastisk spårskog!! Det blir morgondagens projekt.

Innan vi for hem så la jag ut 7 leksaker längs en skogsväg med ca 20m mellan varje och lät sedan hundarna hämta på skick. Rocky som kanske inte är lika van som mina vid dessa uppgifter fick börja, det var ju inga problem att hämta den första saken – sen vart det svårare att gå ut på grej nr 2. Det intressanta är att han direkt börjar jobba i zickszackmönster över vägens bredd och inte gick ut i skogen för att slå. Kanske höll han sig mellan mina fotspår för jag gick ju ut i ena kanten och tillbaka i andra. Tänkte aldrig på vart jag exakt satte mina fötter men det skulle inte förvåna mig om han var så logisk :)   Efter lite jobbande snubblade han till sist på grej nr 2 och då fick han vila. Älta fick hämta 1 och enbart 1 eftersom att fröken fräken gärna, precis som sin mor, byter grej och vill kolla in om det finns något av mer värde än det man just plockat upp… Så ett snabbt beröm vid en markering fick henne att ta upp föremål 5 (hon sprang förbi nr 3 och 4 i 180-knyck), rena rama julafton när hon kom in med den saken UTAN att snegla på föremål 3 och 4. Dutti kicka!

Sedan gjorde jag en fuling åt Studsa, tog henne och passerade raden med grejer och skickade henne sedan från andra hållet. Som förväntat kutade hon ut till punkten där föremål nr 1 legat och gjorde en helvändning och började sen jobba mot mig. Hon lyckades plocka upp både grej 3 och 4 i munnen samtidigt… hon fick sen sitta lös vid min högra sida när jag skickade Täppas från skogen ut mot vägen, han är rutinerad och springer enbart raka skick dit jag pekar. Han fick hämta nr 6 och 7 och sedan fick Studsa en droppad leksak på väg mot bilen. Nöjda hundar fick sen busa av sig det sista innan vi for hem.

Det vart inte så många bilder för det var alldeles för grått och dimmigt för att kameran skulle orka… men en suddig bild kan ändå förmedla känslan :D

DSC_0092a