Dunderförkyld

Poff sa det över natten och jag blev både snuvig och har rejält ont i halsen.

Jag har i vart fall hunnit en vända med hundarna in till Uppsala, där laddade jag upp med halstabletter och nässpray, innan jag och Älta gjorde lite följa-övningar på IKEAs parkering. Egentligen är det ”inte hoppa och bita i mattes ärm” övningar om jag ska vara ärlig, för följer gör hon ju men gärna i armbågehöjd på mig och inte så mycket med alla tassar i marken.  På ett sätt är det ju roligt att återigen ha fått en hund som vill vara med mig i dessa lägen, men det blir rätt frustrerande efter några minuter ;)  Ska lägga upp en ordentlig plan för det hela så vi inte får en studsboll till i familjen… (eller ja det har vi ju redan, men en som inte studsar i ett fotgående).

Studsa fick också komma ut på parkeringen och träna på platsliggning, pinsamt länge sedan är det så nu får vi rycka upp oss lite. När till och med pappa frågar varför vi inte tävlar ;)

På vägen hem stannade vi vid Ältsjön och ambitionen var att gå runt, men mörkret och mina andningssvårigheter (plus konstant rinnande näsa) gjorde att jag vände efter 1/3. Det är en himla trevlig runda med blandad terräng; både skog, äng och berg. Nu tyckte jag det var lite läskigt med isen dock, hundarna är ju vana vid att de är vatten och springer dit för att dricka/plaska men upptäcker att det är is och börjar knata ut… min hesa röst fick dem dock att vända de 2-3ggr de provade. Isen är ju tunn ännu så inga räddningsuppdrag tack!