Att trotsa regnet

Vi avhandlar väl den biten först – vad är det med detta väder, blir tokig. Min kalla, frostiga höst lyser med sin frånvaro och regnet och värmen har ersatt den *lite sur och bitter*

Pälsras i detta väder är liksom ingen hit, det sitter lite långt in att erkänna för jag vill ändå hävda att jag har hund och inte gör någon skillnad pga storlek och pälsmängd. Det gör jag heller inte, men visst suckar jag lite extra när Studsa väljer att plöja igenom dikena som är täckta med både vatten och lera… tillskillnad när Smilla gör samma sak. Dessutom har Studsa en förkärlek för just geggiga vattendrag, en specialité hon verkligen utvecklat under sommaren och hösten.

Igår var vi hemma och pysslade i hemmet, trotsade regnet flertal tillfällen för att gå ut och träna lite lydnad. Fortsätter med jobbet att lära Studsa att tränga och det går framåt ;) Kom ihåg en övning jag fick göra med Ebba när vi var alldeles gröna i lydnaden och som jag sen glömt bort eller inte haft någon anledning till att utföra. För att inte försöka förklara invecklat vad den går ut på så kan jag väl kortfattat säga att det är cirkelarbete med mina fötter och Studsas rumpa. Vi får se om hon kopplar ihop beteendet sen med fotgåendet, vi kan ju hoppas :)

Vi hade besök i fm, för lite trevligt pudelsnack m.m  Mina hundar är ju rätt förtjusta i besökare men något de inte direkt är bortskämda med/vana vid är att umgås med mindre barn. Sisådär 6 år och uppåt har vi i vår umgängeskrets (eller pyttesmå som är nyfödda) men från ca 1 år till 6 är vi noviser. Så när denna lilla tös på 2 år virvlade in i hemmet var jag lite spänd på hur det skulle gå, att Täppas tar det hela med ro är inte så förvånande, inte heller att Smilla tar det piano – men Studsa som är lite mer snabb i vändningarna och van vid att det mesta fokus ligger på henne- hur skulle hon reagera? Förutom ett enstaka skall då det klättrades i soffan eller sprangs runt runt  så följde Studsa henne hack i häl, stannade till och gnussade då och då mot henne och visste nog inte riktigt hur man leker med en sådan liten parvel. Inget att oroa sig för från min sida ;)  Hundvana barn är verkligen härdade och en liten pudel som mest bara springer efter och tar försiktig närkontakt var inget att uppröras av… Trevligt att se att det funkar även med den åldersgruppen av småttingar :D