Geggig promenad och bil-fix

Idag var det dags för pudelpromenad i uppsala vi var ett gäng som tog oss över geggiga marker i hågadalen med våra hundar. Jag – i vanlig ordning – fel klädd. Men vi slapp i alla fall regn! Och det får man ju vara tacksam för ;)

Igår var jag till Sthlm och köpte en dubbelbur, nöjd till tusen! En liten pigg ska sågas bort i bakkant då det är ca en mm som gör att bakluckan tar i när man stänger – ingen onödig space här inte ;)

Innan jag och fåårrden styrde kosan hemåt idag så stannade jag på IKEA och köpte skummadrasser (heter det så?) till barnsängar, textilvaxduk och några fleecefiltar. Väl hemma drog jag fram symaskinen och satte igång. Kapade madrasserna efter måtten på halvburarna i nya buren och skulle sy överdrag till dem. Den första jag gjorde var jag väldigt ambitiös, gjorde passform så det skulle sitta  som gjutet tänkte jag… var bara den detaljen att man skulle få i själva madrassen också. Det gick, men det tog en stunds rullande på golvet med madrass och överdrag och några glada tillrop från hundarna som undrade vad jag höll på med. Överdrag nr 2 sket jag i passform och sydde som ett örngott, inte lika snyggt – men betydligt lättare att få på ;)

Sydde, och fodrade med fleece, också ett skydd mot baksidan mot sätet – efter en snabb titt i min gamla bil igår insåg jag att trots att Smilla sitter i bur hittar sig pälsen vidare till sätet… så förhoppningsvis förhindrar detta liiiite spridning. Jag ska sy ett på sidan av hennes halva av buren också men luften gick ur mig så det får bli en annan dag.