Våra 5v personligheter

Rosa
Den mindre av tikarna, hon är sockersöt och lite mer näpen än Lila. Lite högre på benen och väger 100gr mindre än resten av gänget. Till sättet är hon väldigt glad och svansen viftar mest hela tiden. Hon är social och kommer gärna förbi en för att säga hej och pussas. Mot sina syskon är hon både den som brottas och blir brottad med… Hon är förtjust i mat, går gärna efter de andra och städar när de ätit på ”sin kant”. Leksaker är skoj och hon verkar vara en ”dödare” – ruskar byten och är mycket för att tugga. Igår fick de in en ny bädd som de en och en fick undersöka – Rosa springer fort fram och ställer sig en bit ifrån, viftar på svansen och går sedan metodiskt och sansat fram för att undersöka. Hon somnar snabbt efter aktivitet och sover gärna tillsammans med syskonen – helst grön eller gul hane. Kan vakna och ligga och betrakta världen en stund innan hon knatar upp. 

Lila
Den större av tikarna, och även aningens större än en del av hanarna. Rejäl kropp och lite lägre ben, hon har ett väldigt fint klassiskt mellanpudelhuvud med morfars haka ;)  Hon vet vad hon vill och är inte sen att tala om det. Det morras, bufflas och är väldigt väldigt ”såhär ska detta göras annars…”. Ligger allt som oftast på något syskon och sliter i diverse kroppsdelar. Med samma entusiasm tar hon sig an nyheter – full fart rakt in i grejer, inte mycket tid för eftertanke där inte. Hon bär gärna på leksaker och är en fena på att bita i hälsenor. Nya sängen slängde hon sig över, snurrade runt i den och morrade för att sedan flyga ut och anfalla mina fötter sekunden senare. Lila är den som somnar sist, hon håller låda längst och när alla lagt sig för att sova är hon uppe en stund till för att sedan gå och lägga sig överst med ett litet knorr.

Gul 
Lite mindre än sina bröder (tillsammans med Grön), han har en rätt smal liten nos och ett väldigt piggt uttryck. Höga ben till sin mindre kropp och kommer säkert bli rätt ståtlig som vuxen. Kullens cooling, han är den som somnar tvärt – när som helst var som helst, eller så går han själv och lägger sig i bädden fast övriga springer runt och busar. Verkar inte vara så beroende av att sova med syskonen och överlag är han rätt trygg i sig själv. Han tycker om att släpa på leksaker och kan även slita med sig fällen ut ur sängen för att lägga den på ett bättre ställe.  Verkar också tycka att ljud är roligt – kan stå och slå på matskålen/plastbyttor så de låter, gång på gång… Bädden knatade han självsäkert fram till, tog sats – hoppade upp och la sig i ena hörnet. Förstod direkt att man kunde sova där ;)

Blå
Störst av grabbarna, rejäl kropp och höga ben. Fint huvud och en härlig resning när han spatserar fram i full rulle. Han är grabbarnas ”Lila”, de är väldigt lika på många sätt. Det låter en hel del, det ska brottas en hel del och bitas väldigt mycket. Snabbt fram för att undersöka och att rusa från punkt A till B tillbaka till A är en vanlig sysselsättning hos ”Blå”. Mycket spring i benen! Han är också väldigt förtjust i att bära på saker, leksakerna skuttar han glatt runt med i munnen – eller så trycker han ner dem i nacken på något av syskonen. Somnar också knallfall och vaknar väldigt sällan om inte mamma eller jag påkallar hans uppmärksamhet väldigt tydligt..,. Annars sover han sig igenom det mesta. Bädden fick sig en utskällning och blev sen föremål för att fara upp och ner för kanten. 

Grön
Vår lilla knubbis, han har mycket massa på kroppen och älskar mat över allt annat. Supersött ansikte och en blick som man smälter av.  Han har hittills inte märkts så jättemycket i kullen, vart lite ”lagom” och därför inte synts åt något håll så att säga. Den senaste veckan har han dock blommat ut, han är supermysig och vill gärna sitta i knä och gosa. Sover gärna ihoprullad med mamma eller gul. Har dock en påknapp när han vill, full rulle på sina korta ben och han leker med sina framben – liksom trycker och trampar på det mesta – allt från leksaker till syskonen. Kan få pudelrejs redan och blir ”galen” för någon sekund. Är den första som haft dragkamp med mig om en ikearåtta. Han verkar också vara en sådan som på avstånd betraktar för att sen bestämma sig för vad han ska göra. Bädden sprang han förbi och sedan skuttade han upp (tog lite tid med tanke på att han är lite kort i rocken), sedan grävde han en grop och la sig för att sova. 

Orange
Killen som är lagom i kroppen och alltid har ett leende på sina läppar (ser ut så i alla fall). Han är också lite större och har rejäl kropp som han gärna dundrar fram med i tid och otid. Denne gosse är superförtjust i leksaker, bär och släpar på det mesta, ”dödar” inte leksaker utan bär oftast bara. Envis till tusen – fick tag i gardinen häromdagen och gav sig inte, stod och drog och drog… Glad och svansviftare, svarar nästan aldrig upp mot sina syskons bråk utan finner sig i det mesta. Han vill gärna att jag ska leka med just honom och är duktig på att uppmärksamma mig på att just han finns, ofta med ett litet bett här eller en liten tass där… Vill sova tätt tätt med ett syskon eller mamma och sover ofta på rygg. Sängen tog han sig till som om det vore en leksak, fram och tog ett stadigt grepp om mjuka kanten för att försöka dra iväg med den.