När 3 ska bli 4 eller 3

Det slog mig idag att bara om några dagar (1v) så blir A-kullen 9 månader. Tiden går ruskigt ruskigt fort och alla 4 i kullen har vuxit upp till härliga, fartiga, smarta pudlar som både glädjer och retar gallfeber på sina mattar/hussar ;)  Som det ska vara att leva med tonåringar.

Studsa är tänkt att paras igen nästa år, även om det än är på planeringsstadiet så bör man ju börja planera… Först ska A-kullen få växa på sig lite till, jag vill gärna se lite hälsoresultat och även kanske MH på dem innan det är dags att planera för fullo Studsas nästa kull. Men…

Tiden med Manta har, förutom vart helt underbar, visat mig en sak. Fyra hundar är en hund för mycket. Det skulle aldrig gå, då har jag visserligen två pensionärer i Smilla och Täppas (även om Täppen är halvpensionär bara) – men jag skulle inte orka med 2 unga hundar. För ja jag räknar Studsa fortfarande som ung, hon blir 4 år och är kanske inte den mest lugnaste av individer :P

Samtidigt vet jag ju att det kommer bli svårt att ha en kull på Studsa utan att få behålla något hemma. Kanske till och med omöjligt. Men vet också i mitt hjärna (hjärtat hänger inte riktigt med i svängarna) att Smilla inte blir yngre och att jag ser saker nästan var och varannan dag som är tecken på att vi går åt fel håll. Att ha fyra hundar en kortare period kanske jag trots allt orkar med. Smilla blir 13 år i år, nästa år 14 år och det är tyvärr väldigt väldigt svårt att tro att hon orkar in på ett 15e år.

Oavsett så har jag krav på mig själv. Jag får inte skaffa mig en till hund förrän vissa saker är uppfyllda med Studsa. Det handlar om träning, tävling och resultat. De är inte omöjligt högt uppsatta utan enormt rimliga mål. Vad de är håller jag nog för mig själv, men har jag inte uppfyllt dem tillsammans med Studsa när hon går in i det löp som är tänkt att paras på så trist för mig – det blir inga valpar. Så måste det bli – jag får inte skaffa mig en till hund utan att visat lite av vad Studsa har för kapacitet, så nu är det uppryckning i kragen och bara se till att sätta fart. Ett år går ju som vi alla vet alldeles för fort ;)

Beauty and brain – upp till bevis :)