Umeå & Morjärv

Den långa berättelsen…

Fredag:
Jag och hundarna packar ihop oss och beger oss mot Arlanda, jag är superduper nervös och tror att både hundar och jag ska dö. Väl på plats var det inte lite förrvirrande vart man skulle ta vägen när man inte kunde checka in via deras små stationer. Efter en stunds irritation så hittade jag i alla fall rätt person och både hundar och jag blev incheckade. Sedan satte vi oss en stund och blev klappade på, barn och vuxna kom fram och ville klappa hundarna som gladeligen ställde upp. Cirka 30 min innan det var dags för planet att lyfta lämnade jag hundarna vid ”special bagage” och gick själv igenom säkerhetskontrollen. Nu var vi på väg. Jag fick en plats långt bak i planet och såg hundarna rulla in i flygplanet – skönt då vet man att de är med! Sedan så var vi iväg, allt gick bra i luften förutom landningen som var det skakigaste jag har vart med om. Jag satt och hoppades att hundarna var okej och inte ner dregglade eller att det var spyor i hela buren. Nästan innan jag hann in i terminalen i Umeå så öppnades fraktdörrarna och in lyftes hundburen, två mycket glada pudlar skuttade sedan ur buren och var sådär spralliga som bara de kan vara! Charmade folket i terminalen och blev klappade på! De verkar således inte nämnbart påverkade av att flyga – härligt!

Sedan blev vi upplockade av Jeken med sambo och resterande dag tillbringade vi ätandes, pälsvårdandes och snack. En promenad med hundarna, handling på Ica och sedan landade vi i soffläge för att titta på Bolt. En film som satte sina spår ;)
Lördag:
Upp tidigt, rasta hundar och äta frukost sedan iväg mot Morjärv. Planen var musikpopning i bilen, massor av godis och underbart väder och samtal! Vädret var underbart, stereon/radion i bilen var sönder, godiset uteblev men samtalen hade vi! Ett längre stopp i Luleå och vi rullade in hos Charmer Wins vid 13.30. Sedan satt vi på golvet och gosade, blev bitna på och bara beundrade de 5 små liven. De är framåt, tuffa och ser helt gudomliga ut! Dessa huvuden är så vackra så man smälter. Fika och gott sällskap gjorde att vi var nöjda och glada när vi vände hemåt. En lika lång väg tillbaka, innan vi landade hemma i Umeå igen – trötta, glada och helt utmattade… En kväll med tv tittning innan vi stupade i säng.

Söndag:
En hemmadag med pudelgos, promenader och wii-spelande. Hundarna njöt av varandras sällskap och Studsa har hittat två favoriter i Brasse och Jekens sambo. Den senare lämnade hon helst inte ur sikte, totalt nerkärad liten pudeldam. Härligt att se!
Vid 18.30 var det då dags för flygresa igen. Umeå flygplats är ju väldigt liten och här fick jag lämna hundarna på själva bagage transporten ute i bagagerummet – kändes mycket bra. Dessutom 15 min innan planet skulle lyfta! Vid gaten träffade jag Angelica med Allan och Echo, tänk att man ska vara 80 mil från hemmet för att ses ;). Flygningen gick väldigt smidigt och fort. När jag gick av planet på Arlanda så såg jag hundarna stå på en ”lastbil”, skönt de var med hem också! Sedan fick jag vänta ett tag på leveransen av dem vid bagage luckan. När de väl dök upp så var det en tystbur som levererades. Lika glada och vanligt spralliga pudlar som hoppade ur buren denna gång också! Ute på parkeringen väntade pappa och 1½h senare var vi hemma! Möttes av en kelsjuk Spira som inte lät mig vara ifred på hela natten. Nu på morgonen kom Smillan och nu är vi alla hemma igen, skönt att vara tillbaka!

Kort från helgen kommer, mycket bebisbilder men en del brasse, studsa och Täppas kort också. Några smakprov kommer dock här.

Ett stort tack till Jeken och sambo och Barbro med familj som tog emot oss denna Norrlandshelg! Vi har haft roligt hela vägen.