Till dig som skickat/skickar mail

Februari månad, snön vräker ner utanför fönstret och våren känns inte antågande fast jag vet att vi snart är där. Våren och valp verkar väldigt många tänka, det är så glädjande att många av er hittat er framtida ras i pudeln!

Jag hinner inte att svara er på mailen som kommer och jag kommer inte ha ens en handfull valpar som söker efter ett hem under detta år.

Många av er gör rätt – ni skriver om er, ni förklarar varför ni funderar på pudel och beskriver ert framtida hundliv på ett väldigt bra sätt. Ni kommer bli ypperliga pudelägare allihopa, när ni väl blir belönade för ert tålamod med att vänta. För jag ber er att ha tålamod, oavsett vart ni tillslut får ert knytte så kommer det vara värt väntan – det är värt att göra sin läxa, läsa på om rasen och ta kontakt med uppfödare. Plötsligt kommer det hända. Plötsligt kommer ni känna att ni vunnit på lotto! Plötsligt finns valpen med stort V där, i er omvårdnad och ett nytt kapitel i livet kommer börja.

För er som skickar iväg mail utan personlig info, med frågor om andra storlekar eller färger än jag föder upp… där det blir uppenbart att ni inte gjort er läxa. Ni har inte varit in på min hemsida och läst (ni läser visserligen mest troligt inte detta heller) och ni har bråttom bråttom. Lägg i handbromsen och börja om från början. Jag tror nämligen att dessa mail ni skickar ut skapar frustration hos er för att ni aldrig får svar. Det skapar frustration hos mig som uppfödare för det tar tid från mina hundar, från mina valpköpare och från de spekulanter som faktiskt kollat igenom hemsidan, som läst på vad just jag vill veta i ett mail och som lagt ner tid och engagemang i en första kontakt. Och nej, det handlar inte om att ha författarkunskaper när man skrivet ett mail – kort koncist går alldeles ypperligt om innehållet fortfarande är det jag eftersöker.

LÄS mer här: Att köpa valp