Tiden bara rusar på

Det var länge sedan jag skrev något, sommaren har vart händelserik på många sätt – både bra och dåligt. Men nu är någonslags höst på intågande. Äntligen kan jag säga som inte tycker om värmen, men ännu är temperaturen uppe i 20+ om dagarna – ser framemot första frostnätterna :)

 

Lite grattis till valpköpare

Mirja och Luna (Se Upp Lyra) har vart på utställningar här och där under sommaren, häromveckan fick de sitt första cert och blev dessutom BIM med strålande fin kritik från domaren! Så stolt över er! Dessutom har jag fått se film på Lunas snabbhet på agilitybanan, den lilla räserråttan kommer bli farlig för alla mediumhundar det säger jag bara ;)

Luna 18 månader

Acke (Se Upp Ett herrans liv) debuterade i utställningsringen samtidigt som syster Älta. Båda skötte sig med bravur – framförallt Acke och matte Åsa skulle jag vilja säga. Är inte lätt med utställningar om man är ovan, men det märktes inte på varken Acke eller Åsa. Acke föll dock inte domaren i smaken och blev 2a i valpklassen för gossarna. Älta fick en strålande kritik men fick även hon en 2a placering,  hon rörde sig mer högt än lågt om man säger så ;)

Ältas kritik

Brorsan Orsa laddar för debut i ringarna i september, häromdagen låg han ett dygn på Ultuna efter att ha satt i sig något smaskens som förmodligen fastnat och gjort så han inte fick behålla något. Han klarade dock av att processa igenom det på egen hand med lite dropp och omvårdnad av personalen på SLU. Inte lätt att vara glupsk valp inte ;)

Sigge (Se Upp Allt i allo) har gått spårkurs med bravur och även hunnit med att starta i anlagsklassen, duktig kille och matte! Jag ska försöka få tid att samla ett gäng för lite spårträning här under hösten och det ska bli så kul att kanske få chansen att se Sigge in action :)

Theo och Uno har gjort MH (se tidigare inlägg). Leah och Strike kommer göra i höst och förhoppningsvis även Luna. B-kullsvalparna har snart alla blivit hälsotestade. Härligt!

Mini tränar för fulla muggar och jag gissar att matte och hon kommer komma ut på tävlingsbanorna igen i höst både i spåret och lydnaden – hoppas jag gissar rätt Cissi ;)  (Då blir det lägrespår och lydnadsklass 3, känn igen press hihi)

Iris har vart lite mammaledig, ja inte iris själv utan matte har utökat flocken med en knodd. Iris har fått njuta av sommar, sol och semester med familjen. Förhoppningsvis kan jag ge andra besked kring Iris lite senare *hint hint*

Sami har det gott i Norrland och lever lyxliv som en aktiv pensionärsvovve med massa motion och barnbarn att hålla koll på.

Vi hade en liten promenadträff i Knivsta för några veckor sedan, då Maria med Strike var på genomresa från nordnorge med siktet mot Tyskland – de stannade både på vägen ner och upp. Trevligt! Strike är en sådan liten goding!! Många kunde komma trots att det var mitt i sommaren och en vardag. Vi lyckades väl pricka in den enda regndagen i juli. Men det gick bra ändå. Från B-kullen var Strike, Leah och Theo på plats, A-kullen hade vi Sigge och Iris och ur C-kullen var det Älta och Orsa. Täppas och Studsa var givetvis med de också och vi hade en del ”syskon” med i skaran – Theos schnauzersyster Lisa, Sigges schnauzerbror Musse, Leahs tervsyster Nora, Orsas terriersyster Märta och Strikes pinschersyster Melba.

Se Upp-träff!

Efter denna träff följde Leah med mattar med hem till mig för lite umgänge och frisering.

Leah 18 mån

Rocky har även han fått en ny frisyr. Det blev en tight T60 som är mer lättskött för matte. Vi får se om det kan bli någon utställning i höst i frillan annars får vi ställa in siktet på våren/sommaren.

Rocky 18 mån

Happ – var det alles som hänt under sommaren? Jo, tror så. Mina egna hundar har haft en synnerligen tråkig sommar med en tråkig matte. Jag ska försöka råda bot på det nu under hösten. Älta fortsätter vara en aktiv, framåt, tokglad och tokig valp med en massa hyss på agendan ;)

Älta i mer ”naturligt” tillstånd <3

Lovar att det inte ska ta lika lång tid tills det kommer en ny uppdatering.

Hela min trio! Älskade knäppgökar