Täppas hos veterinären

Täppas klev snett (?) på mamma och pappas nyklippta gräsmatta a la golfbana och lyckades bryta en klo i 90-grader :(

Det såg onekligen ut som att det bara var att dra, fick tipset på FB av flera – men varken pappa eller jag är av den kalibern gällande blod och skador (övriga hushållet i form av mycket mer blodtålig mor var borta). Så jag pallrade mig iväg till Stockholm istället för att åka hem igen.

Väl på plats hos djursjukhuset, fick vi vänta en stund och efter ca 15-20 min tittade en veterinär på klon och sa samma sak – bara att dra! Så in på ett rum och försöka dra, men icke sa täppas och vrålade. Då testade vi med en tång men se det gick inte det heller. Täppas fick lite lugnande och från det att han lämnade min famn tills det att han var i min famn igen, fast med bandage och fixad klo, tog det inte ens 15 min. Vi lämnade veterinären +4000 kr fattigare inom en timme från det att vi kom dit. Skönt!

Nu sitter Täppas i soffan, helgroggy och vägrar ligga ner. Tassen ska lindas om varje dag och skötas ordentligt så vi slipper bakterier och annat mojs.

Jomenvisst – roligare kan man ju ha för 4000 kr, speciellt när man har ofrivillig ”semester” till augusti och nästa lön kommer i september ;)

Ni som inte vill höra detaljer eller se bild (då har jag iofs valt den minst äckliga bilden) slutar läsa här…

 

Det var inte så konstigt att klon inte gick att dra. Veterinären fick plocka lös själva klon runt pulpan som var hel… så när/om man drog så var det som att slita loss en sena från vår hand. AJ. Nu är som sagt klon borta men själva pulpan kvar, bara att vänta att det kommer ut en ny klo :)