Sommarvardag

För en del stundar säkert sommar, sol, bad och ledighet. För andra är det ingen skillnad på juni-juli-augusti mot resterande år, jag har ingen semester och vissa dagar känns det mer än andra. Jobbat tre kvällar på raken nu och att vakna när man själv vaknar (ofta rätt tidigt ändå) och ta frukosten ute med hundarna och sedan gå en lång härlig promenad. Mysigt! Sen att behöva lägga på ett kol och sedan fara till jobbet, komma hem sent och ha svårt att somna för att man är uppe i varv, ja den biten kanske man kan ta bort.

På förmiddagen idag valde jag bort pälsvården som står på agendan egentligen för några lydnadspass i trädgården med Studsa och Älta. Studsa fick göra lite konskick från olika håll, både med mig i närheten och med mig några meter bort i olika positioner. Ville utnyttja att hon var så i gasen idag och det gör jag gärna med lite springövningar. Hon envisas med att ställa sig aningens förlångt från konen – alltid på höger sida. Så vart lite befästa beteendet vid själva konen också, var vi står och hur vi beter oss vid kon. Slutligen fick hon göra en apporteringsmarkering a la retriever. Lycklig luris!

Älta fick göra lite targetövningar jag tänkt använda mig både i fjärrdirigeringen och läggande under gång. Vi behöver träna massor av omvänt lockande och stadga för lika snabbt om hon utför saker lika snabbt gör hon ju något nytt. Men viljan och engagemanget är det då inget fel på! Älta fick även hon lite markeringsövningar med dummys, *host* det var det där med stadga ja..