Avesta – där regnet alltid faller

För några år sedan var jag på SKKs utställning i Avesta med en vän och hennes hund, vi vart så blöta att vi fick stanna på vägen hem för att köpa torra kläder. Något år efter det var jag där med pudelvänner – och samma sak då, regnet bara öste ner.

Så idag var det dags igen. Man måste ju allvarligt ha någon skruv lös som betalar för något man nästintill kan gissa sig till kommer bli en blöt tillställning… Åkte hemifrån vid 06, i regn, fortfarande positiv då yr och smhis apptjänster sa uppehåll från uppsala. Nja, det var ju inte riktigt sanningen, väl på plats i Avesta så regnade det fortfarande. Men lagom tills tältet var uppe så slutade regnet. Dyngsurt i gräset men det kan man leva med. Domaren för dagen var Joyce O’Connor från Irland.

Med matte Linda smygades bakom diverse tält så Doris inte skulle upptäcka henne sprang Doris och jag oss till en första placering i bästa tik, och därmed Doris 2a cert. Sedan vart vi BIR mot hanen. Doris var så himla duktig och visar sig så fint, att busa i ringen hör till för mig och att kunna leka/kampa utanför ringen mellan klassen och bästa tik och sedan kunna trava fint i bästa tik är underbart.

Eftersom att solen sken beslöt vi oss för att stanna till gruppen. Vädret var på vår sida till ungefär 1 min innan vi skulle in i gruppen, då öppnar sig himlen och alla i grupp 9 blev dränkta. Jag har aldrig vart med om sådant regn/hagel på en utställning förut. Jag vart blöt genom de 3 lager av kläder jag hade och kunde vrida ur mina kläder. Ingen av BIRvinnande pudlar vart placerade. Doris åkte nu hem med Linda efter att ha bott hos mig i 3 veckor. Hon kommer tillbaka till mig om några veckor när matte o familj ska på semester.

På 3 veckor har vi hunnit med 4 utställningar; 2 bästa tik med cert, Ex 3 ökk, 3 bästa tik med res.cert och slutligen ett 1 bt med cert och BIR. Nu blir det förmodligen en paus i utställandet även om vi säkerligen kommer ställa på några utställningar till innan året är slut.

aa11289803_10153102156053143_291790499_naaaa