Snö

Åh vad jag är förtjust i det vita som faller utanför fönstret  – men i lagom doser och med rätt temperatur… Det ska vara max 30 cm snö och minst 5 minus kallt. Men inte kallare än 15. Jag har inte lite krav på herr vinter jag inte ;)

Idag vaknade vi i alla fall till vitt landskap, hundarna blev som tokiga när de klev ut imorse och det är alltid lika roligt med första snön! Våren blir ju sällan samma skifte mellan underlag och jag antar att det är fascinerande för de små liven att det plötsligt är vitt, kallt och sådär underbart roligt att äta, rejsa och leka i.

Vi ska ta vara på denna första snö och njuta ute idag. Hem till föräldrarna för att byta till vinterdäck. Enligt rapport från mamma så hade 4a bilar kört i diket inom en sträcka på 1 mil hemifrån… gick inte att köra fortare än 30. Så vi tar det sakta och lugnt och väntar tills det har plogats lite. Det plogas iaf oftast på landsvägen som går mot Gävle. Vår sista snutt är tresiffrig på vägnumret och plogas väääldigt långt efter alla andra vägar – men då är det bara en bit kvar och det finns ju i alla fall traktorer på var och varannan gård ifall man behöver bli uppdragen :P