Släpp fångarna loss det är vår!

Det spritter i både hundar och mig nu, äntligen äntligen är det vår!

Helgen har spenderats med promenader och städning. Smilla är hos mina föräldrar och pudlarna roar sig med att hjälpa mig att städa… Ett lydnadspass har vi hunnit med, och jag har fokuserat på attityden jag har när vi ska träna. Vi började ju på en kurs i torsdags och under teorin tändes några aha lampor i mitt huvud. Saker som är självklara när man hör dem men som man lätt glömmer bort mitt i alltihopa. Det är roligt att träna, det är roligt att tävla, hunden ska inte märka skillnad på träning och tävling och glömmer man att ha kul är det som ingen vits att varken träna eller tävla. Så vi har sedan i torsdags påbörjat vår ”inmarscheringsritual”, lek och stoj innan, in på planen, utföra ett moment (som ska kedjas ihop till flera) och sedan av planen och lek och stoj. Fun fun fun som jag skulle säga ;)  Det ska bli så skoj att gå kurs igen och Studsa är ett oskrivet blad på så många sätt :)

Nackdel med vår = allt grus inomhus… som leder till smuts som leder till dammsugning ofta… Igår gick vi en promenad med Tina, Fixa och Noa. Fixa som är en grå pudel blev ganska snabbt en brunisch pudel, och det borde innebära att även övriga 3 pudlar var lika skitiga fast deras svarta pälsfärg döljer det väl… Jag borde alltså slänga både pudel nr 1 och 2 i badet ikväll. Får se om det blir av, vi ska väl ut och promenera imorgon igen menar jag :P