Skip to content

S*Hallongläntans 
Sandi Toksvig

Världens bästa maskot! 

Sandi, Sanni, Sansa (dig) – ja kärt barn har många namn!
Som en liten pratglad virvelvind kom hon till oss som min julklapp till oss allihopa i slutet av december 2017.

Hon är av rasen ragdoll (brunsköldpadda, mitted) och kommer från Åsa på S*Hallongläntans,
där hon förhoppningsvis kommer bli mamma till en kull så småningom. 

Älskad maskot

Hon är som en blandning av katt och hund, något ragdollen ofta beskrivs som men få nog faktiskt förstår (om inte har en själv). Får mig att skratta varje dag och har en given plats i vår flock, är helt fantastisk med både egna, gästande hundar och valpkullar. Lika fantastisk med människor som kommer på besök, nyfiken och social utan att vara påträngande och ställer alltid upp för lite klapp och kel. Vill vara med vad vi än gör och räds ingenting på gott och ont. 

Ja – alla borde faktiskt få leva med en katt med hennes temperament! 

DSC_0182
Sandi 1 år

Låt dig inte luras

Hon må vara världens goaste, pratgladaste och socialaste katt… Men fröken är bestämd kring mycket; främst det faktum att hon får alldeles för lite käk (enligt henne själv) att hundarna oftast får gå ut utan henne eller att hon inte får ligga i knät dygnet runt. Demonstrativt skriker hon ut sina åsikter tills hon får sin vilja genom. Alldeles för snäll och from för att göra något mer än pratsamma protester. 

Världens bästa vän

När I-kullen föddes var Sandi först på plats, snälla mamma Doris lät henne hållas och det tog inte många dagar innan de delade bolåda. Ågren blev kvar hemma och han och Sandi är verkligen bästa vänner, de gör allt tillsammans på dagarna och när kvällen kommer putsas Ågren ren och de somnar ihoprullade i en hög. 

För att nästa morgon leka jaktlekar med varandra genom hela huset, eller kurragömma bakom gardinerna eller samarbeta med aktiveringsbollar och annat. 

aaDSC_0457