Pudelnationalen 2014

Tre hektiska dagar är över. Torsdag var det förberedelser i Eskilstuna, tältresning och annat fix. Jag gjorde så gott jag kunde med min ork, är fortfarande otroligt trött i kroppen. Sedan bar det hemåt, bad och klipp av Lila nu kallad ”Lyssa” för bara någon timme senare kom matte Sara för att hämta hem henne. Rapporter säger att det går finfint där hemma :D

10443652_802370016462553_4338372543907169125_n
Lyssa
10288777_802377726461782_4420859169710744485_n
Lyssa

Sedan vart det bad och klipp av Malin (Rosa) som skulle med till Eskilstuna för att få flytta med sin nya matte på lördagen. Fredag tidigt på morgonen tog jag mitt pick och pack och åkte mot E-tuna. Där jag släppte av Malin hos Minis familj på campingen som så oerhört snällt erbjudit sig att passa fröken under dagen. Sedan tog jag min plats i insläppet vid de ”arbetande” grenarna där jag tillbringade hela helgen. Har fått njuta av duktiga pudlar i både rally, agility och lydnad där jag satt från mitt tält och välkomnade alla tävlande. Tyvärr såg jag ingenting av vad som hände uppe vid utställningen men det brukar mer frekvent synas på sociala medier vilka som det gått bra och mindre bra för ;)

Övrig tid när jag inte satt på min plats umgicks jag med valpköpare, en härlig helg fast jag är trött som en gnu i kroppen. Malin hämtades av matte Merete på lördagen och de stannade kvar en stund på dagen för att åka mot Norge framåt eftermiddagen. Malin kommer få härja med terven Noah och frallan Hermine, inte en lugn stund skulle jag tro ;)

Malin
Malin
Malin
Malin

Resultatmässigt för hundarna från Se Upp såg det ut såhär:

På fredagen höll Mini (Allt eller inget) fanan högt – en debut i lydnadsklass elit och ett jättefint program, en nolla på vittringsapporteringen men i övrigt fina poäng nådde fram till 236,5p och ett andra pris. De blev placerade som 3a på prispallen.

På lördagen var systrarna Doris och Nikki (D-kullen, Jag kräver dans och Dansa Pausa) anmälda i valpklass, de var så duktiga båda två i en stor valpklass på 8 st och med en domare som var så grymt noggrann, det tog 35 min för henne att gå igenom valparna. De fick springa varv på varv. Doris blev slutligen placerad som nr 4. Nikki vart avtackad innan placeringarna. Fina kritiker (om än fåordiga) på dem båda.

Mini tävlade även denna dag, och det var en trött Mini som kämpade väl men inte riktigt var med matte Cissi. Det blev ett tredje pris men poängen räckte till en 2a plats på prispallen.

Orsa (Pang i bygget)  var på plats för att debutera i fortsättningsklassen i rallylydnaden, han fick ett godkänt resultat och var så duktig trots mycket störning och en stor hejjarklack.

Theo (Dribbla) tävlade i lydnadsklass 1 och kämpade ihop till ett 2a pris, med ett nollat hopp. Och blev placerad på en bronsplats på pallen.

Slutligen gjorde helgens yngsta tävlande av alla på plats skulle jag tro – med över 300 tävlande – Mini och lill-matte Elsa gjorde en debut i barn med hund. Elsa är 5 år och övriga (10) barn var mellan 8-13 år. Elsa lyckades hålla en mattekrank Mini i schack och visade henne såå fint. De fick tävla i finalringen med massa publik, något en annan hade haft ångest för men inte såg ut att störa Elsa något alls. Superduktiga Elsa och Mini blev placerade på en andraplats. Mycket välförtjänt!

Elsa och Mini