Promenad

I förmiddags möttes jag och Iris mattar för en promenad i skogen med pudlarna. Iris tycker både mamma Studsa och Täppas är lite läskiga, de spinger så fort och kan springa både på och vid sidan om henne ;)  Men efter lite paus och fika, där de alla fick dela på både mackor och köttbullar, tuffade damen på sig och vägen hem sen var det full fart och en massa spring. Himla mysigt att träffas!

I veckan flyttade Sami till sin nya matte och husse. Det har vart en ära att ha honom här hemma, även om man som sagt glömmer fort hur det är att bo med valp. Han är en hejare på att bära skor och flyttar gärna mina runt hela hemmet, överlag var han mycket för att bära och har inte tuggat sönder något alls under sin tid hos mig. Gick lös ute och höll sig i närheten, åkte bil utan protester och kunde vara ensam hemma tillsammans med övriga hundar utan problem. Trots att det var ny miljö hos mig har han ätit varje mål mat, vilket han även gjorde hos sina temporära dagvakter när jag jobbade långa dagar, och sovit som en stock när han busat en stund. Samma enkla sätt att vara hos sin nya familj, de var helt lyriska över hur enkel han var jämfört med deras tidigare hundar. Lite bus och påhitt får man ju räkna med – de är ju valpar ;)

Mest ledsen över Samis flytt härifrån är Studsa, dagen efter var hon jättelåg och gick och letade efter honom. Lustigt med tanke på att hon inte var lika påverkad när de flyttade vid 8-9v men nu kanske hon har skapat en relation med specifikt Sami som gör att det kändes tomt. Det gick ytterligare en dag och då var hon som vanligt igen.

Nu när ordningen är återställd i hushållet har vi satt igång med lydnadsträningen på nytt. Frågan är nu om vi ska vänta in de nya reglerna innan vi anmäler till tävling eller om vi ska försöka hinna tävla innan året är slut. Får försöka kika på vilka skillnader som blir efter regelförändringen.