”Före”

Ni som hängt med i bloggen en tid minns kanske att jag hade lite huvudbry kring hur jag skulle lära in framförgåendet med Studsa.

Saker och ting kom mellan och brukset har legat lite på hyllan. Sedan flytten har vi även fått nya promenadvägar (logiskt), den ena är en smal smal stig som leder in i skogen. Studsa som gärna går runt mig i en loop när hon kommer i full fart, måste liksom runda mig, har inte riktigt kunnat göra det på denna äng. Eller mer jag har sagt ”vänd” innan för att hon ska slippa hoppa ut i det meterhöga gräset vart 20 sekund. Vänd har blivit före utan att jag tänkt på det och idag kom jag på’t.

Så ut med koppel på gräsmattan här utanför, ett ”före” och det var minsann bara att knata på och Studsa gick spikrakt i hela kopplets längd (hon drar aldrig och höll faktiskt avståndet). Däremot har vi inte fått in ett korrekt stopp så det ska jag lägga lite krut på. Dock inte i ”före” kommandot. Tänker mig nog träna det mot en target/skål försöka få ett stopp i ett varsegodmoment och sen vara snabb som attan och säga ”vars” igen. Hoppas på så sätt få ett stopp framåt med full fokus på skålen och sen plockar jag bara bort skålen – efter att ha haft den på längre och längre avstånd från stoppet. Låter det begripligt?