Nosework med Pältan

Att Älta har en fantastisk nos har jag vetat länge, hon är känd för sina snabba spårupptag efter bilar/cyklar/människor, men så mycket annat än spår har det inte blivit.

Nu håller en arbetskollega på att utbilda sig till Nosework-instruktör och Ältan och jag har vart ett av de ekipage hon haft kurs med under utbildningen.

Det är så fascinerande vad deras små nosar klarar av egentligen. Och i Ältas fall blir jag så imponerad över hennes metodiska tillvägagångssätt. Hon jobbar så systematiskt och noggrant, i övriga livet känns det inte riktigt så ;) Men så fort hon får en uppgift kopplar hon på hjärnkontoret. Vi tränar än så länge på eukalyptus, i behållare av olika slag samt rumssök. Vi har vart i rätt stökiga miljöer (typ förrådsmiljö i lada) där, när hon rör sig, hon kommit åt både hantlar, skiftnycklar, burar, burkar osv och hon bara kikar på grejen och fortsätter jobba.  Vi får se om jag tar tag i träningen på riktigt när ”kursen” är slut. Detta vore ju något som passar Älta bara jag lär mig också…