Nordisk champion och kurs i navigering

Studsa kan numera titulera sig SEVCH SECH FICH EECH DKCH och eftersom att 3 av titlarna är tagna i norden är hon därmed även Nordisk champion :D

Jag och Linnéa med Vips styrde kosan mot Danmark. Glada i hågen tuffade vi först ner mot Göterborg, sen båt över sundet och sen köra lite till. Lätt som en plätt kan man tycka. Well, vägverket borde se över sina skyltningar… Man åker ju E4/E20 ner mot Göteborg, så när vi kör på motorvägen och det dyker upp en skylt där det står Göteborg så följer man den. Vi skulle ju dit och ja det ska ju bara vara att köra. And we did. När vi upptäcker att vi snart är i Örebro börjar vi ana oråd. Daaarn vi är på E20 och har åkt runt en massa sjöar. Men men vi hade goooott om tid på oss – eller inte, men vi hann fram… Båten över gick snabbt och vi satt mestadels på soldäck och njöt av sommarvärme.

Framme i Fredrikshavn hade vi 5 mil att köra, på motorväg raka vägen till Ålborg och sen hade Linnéa vart så duktig att skrivit av vägbeskrivningen från hemsidan. Lätt som en plätt ju! Eller inte. Det tog oss 2h att komma rätt och som sagt det var 5 mil av 120 km/h motorväg och det skulle kanske vara 2km att köra sen… Vi följde vägbeskrivningen, det gick inte – fanns inga rondeller att köra i. Vi knappade in en adress jag hittade på PMt – hamnade förmodligen på deras kontor eller hos någon i styrelsen. Sen vet jag inte riktigt hur vi hittade till slut, tror vi körde runt på måfå och letade efter fotbollsplaner/idrottsplatser och dylikt. Vi kom fram, vi körde över något vi inte fick köra över, vi parkerade bredvid en stackars familjs husvagn. Klockan var 24. Rasta hundar, ge dem mat och sen började projekt ”sova i bilen”. Linnéa gav upp ganska fort, tog sin sovsäck och la sig på gräsmattan utanför bilen. Studsa fick ta hennes plats i framsätet så att hundarna inte skulle behöva ligga på varandra i bak. Studsa hade andra tankar och ville gärna ligga som hon gör hemma i sängen, dvs på min huvudkudde – det gick inte! Men det hindrade henne inte att försöka 1 gång i timmen. Till slut fick jag spunk och började leta rätt på ena buren för att sätta på framsätet så hon inte kunde gå runt på mig för att hitta en sovplats. Linnéa stackarn låg där utanför och undrade vad jag höll på med ;)  Någon timmes sömn fick vi till… På morgonkvisten kom Linnéa in i bilen igen eftersom att det var rätt kallt ute. Rise and shine – rasta hundar och kånka grejer. Upp med tält i storm. Andas. Förberedelserna började.

Vips var nummer 3 i sin ring, jag hann borsta igenom Studsa ordentligt innan och sen fick hon vänta. Vi slog följe med Linnea och Vips, fick se dem springa sig till bästa hane och även BIR! Han är så himla fin den lille röd-vita saken :)  Tillbaka till tälten och påbörja projekt Studsas päls. Fix och trix i någon timme innan det var dags att göra entré i ringen. Det var 12 mellanpudlar anmälda varav 8 tikar av väldigt hög kvalité.

Studsa var sååååå himla rolig att visa, sprang med härlig attityd och driv – utan flams och trams ;)  Ställde upp sig superfint fritt och när jag höll i henne var det mest för att styra upp vart huvudet skulle titta. Vi blev bästa tik och sedan fick vi springa varv på varv mot en hane från kennel Brei-ca’s, och vi tog hem den ”kampen” och blev BIR! Därmed även dansk champion!! Min fina fina Studsboll! Tyvärr hann vi inte stanna för finalerna, vår båt skulle gå för tidigt för det…

Vägen till Fredrikshavn gick plätt-lätt nu när man visste vart man skulle, tror vi körde på 45 min istället för 2 h. Vi stannade till vid vattnet och pausade, köpte lite dryck och satte oss sen i båtkön. Ni som har småbarn kanske ska sluta läsa här… men gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah för ungar överallt på båten, hög ljudnivå,  mkt mkt spring och ungar överallt. Hade man inte huvudvärk innan så fick man det då.

Båten var 1h försenad. Vi var trötta. Så när vi kom av i Göteborg ville vi verkligen inte hamna uppe på E20, nu skulle vi ta E4 och den ”vanliga vägen” hem. Men vi förstod att vi måste följa E20 ett tag innan vi kunde svänga av (?). Så när vi åker på E20 mot Stockholm och motorvägen delar på sig och det står E20 Stockholm åt vänster och E20 Stockholm åt höger kände vi enough is enough. Inga andra hintar om vilken väg vi skulle ta, så vi chansade. Vi ångrade oss, stannade till och letade fram GPSn, tvingade den att ta den väg vi ville och började sen köra. Känns bra när man ska till Stockholm och man står i en korsning och kan välja E20 Stockholm och E6 Malmö, och man ska ta E6an. Så mot Malmö, men sen mot Borås och Jönköping – ÄNTLIGEN!

Sen började den långa vandringen hemåt, seeeeegt. Vi kommer till Södertälje – vägarbeten. Suck. Vi kommer igenom dem och sen kommer vi mot Västberga i Sthlm, ”motorvägen avstängd, följ anvisningar”. And we did. Men nä när vi kom till en rondell och enligt anvisningarna skulle göra en ”U-sväng” kände vi att detta inte kunde vara rätt. Klockan var då 01.30. Men vi sansade oss och tvingade oss själva att minsann följa skyltarna, så jag vände. In i rondellen och körde efter den anvisningen. Kul jul att det inga fler anvisningar kom. I min (lantis?)hjärna kör man då rakt fram tills andra anvisningar kommer. Plötsligt är vi mitt i stan, korsar drottninggatan, befinner oss på birgerjarlsgatan, regeringsgatan osv osv. Här ungefär ville vi gråta. Vi åker kors och tvärs på alla smågator i hela Stockholm city, vi kommer fram på valhallavägen och känner lättnad – nu hittar vi hem! Ingen mer felkörning. Jag släppte av Linnéa vid 02-02.30 och hämtade sen Smilla hos föräldrarna innan jag for hemåt. Klockan var lite drygt 3 när jag klev innanför dörren. Då hade vi kört 160 mil mellan kl 10.00 dag 1 och 03.00 dag 2, sovit i bilen, vistats på utställning i 30 gradersvärme, åkt båt x2 och önskat att vi hade inbyggda GPSer i vårt hjärnkontor. Man somnade sött sen :D

Får passa på att säga tack till Linnéa som följer med på galna upptåg, som dessutom hade tänkt på småsaker som inte jag gör och som orkar med mig i mina brightaste, tröttaste stunder  – himla tur att det gick så bra för oss båda ;)

Kritiken:   ”middle size compact strong connection, correct head, easy stand free moving, correct uper and down line, parralel strong bones, correct position of tail, a superbitch!”

Vill också säga ett stort tack till Iris mattar & hussar som har behandlat Täppas som en kung under denna helg – guld värda! Och givetvis även mina föräldrar som tar hand om pensionären när de har möjlighet! Tacktack!