Näsan Älta

Tidigt i livet började Älta självmant att ta upp spåren efter min bil (cykel går också bra upptäckte vi när hon var på visit hos syster Mini), detta är absolut inget inlärt beteende och jag vet inte riktigt varför hon gör så – har aldrig fått valuta för beteendet så vitt jag vet. Hon tar upp spåret och springer i hög hastighet en bit innan hon verkar komma på att det ja – går åt fel håll? Eller kanske att det inte gav någon utdelning?

Hon har en näsa som ingen annan och det går knappt en dag utan att jag har dåligt samvete över att jag inte använder den på ett mer fördelaktigt sätt, även om vi just nu pysslar både med spår och nosework. Det är en av frökens roligaste egenskaper utöver att hon är sådär läskigt listig som bara hon kan vara. Löser problem som ingen annan i min hundflock fixar och gör det på ett för henne väldigt logiskt sätt och som brukar vara det mest effektiva sättet.

På filmen är hon 1 år gammal (stäng gärna av ljudet så slipper ni höra mitt mummel ;) ) och här skulle jag filma för att just visa hur hon beter sig.