Mydog

Är det något som kan tänkas vara en nackdel med pudel så är det pälsen. Det går liksom inte att förneka att det är tidskrävande, tålamodsprövande och ibland en väldigt väldigt energitjuv. Sedan finns det givetvis stunder då man tycker om det, helst då när de är nyfixade, luktar gott och är sammetslena över hela kroppen.

Har man släppt över en pudel över tröskeln har man också skaffat sig en päls som kräver skötsel – oavsett om den är kort eller lång, en kort päls är ju givetvis betydligt lättare att sköta och kräver kanske ett engagemang 1 gång i månaden/varannan månad om man vill att hunden ska se hyffsad vårdad ut. Då slänger man helt sonika den lilla krulltotten i badet och ur fluffet klipper man sen en sammetsmask igen :)  Har man däremot valt att ha längre päls på fluffet så kräver det lite mer engagemang, då är det bad/borstning/tottning/klippning betydligt oftare än så- allt från 10 dagars mellanrum till 3-4v. Och det tar längre tid när man gör det, är nogrannare med vart man sätter saxen och vågar man inte klippa själv ska man hitta någon som kan – och det är inte heller det lättaste ska man veta.

Sååååå när ens valpköpare orkar med pälsen och åker runt och ställer ut sin lilla stjärna blir man så glad som uppfödare :D

Mini, Se Upp Allt eller inget, har vart på mydog i dagarna två med matte, husse och lillmattar. Fina kritiker båda dagarna! Duktig litet fluff och framförallt duktig matte o husse som orkar hålla pälsen i kondition för både utställningar, skog, familjeliv och appellplan! *hejjahejja*

Här hemma har vi tränat rapport, köpt tapeter till sovrummet och haft besök av pudelspekulant. Trevliga upplevelser alla tre! Studsa blev så glad över passet rapport, skreeeek av lycka när hon såg karin :)  Just nu är hon iofs rätt pratig hela tiden, och hormonell- gosh ni som velar mellan hane och tik och tror att hanar är jobbiga vid tikars löptider välkommen att äga en löptik som tycker att det mesta är lämpliga partners ;) Får väl säga tackolov till att det enbart är så när hon är parad och inte vid de andra löpen… såååå vågar vi tro att detta är ytterligare ett tecken?