Manta på agilityplan

Manta har under våren och sommaren börjat träna agility lite mer frekvent med matte Annika. Manta är verkligen en liten räserråtta :)

I slutet av sommaren började de testa de där snabba tassarna och fötterna på tävlingsplan, trots att de kanske egentligen inte hade alla hinder färdiga från alla håll och kanter – men det är ju så roligt att få prova på agilityn i hett läge så att säga. Dessutom får man ju facit på vad man behöver lägga fokus på i träningen utöver hinderinlärningen som alltid är ett pågående projekt.  När jag bad Annika om några filmer beklagade hon sig att hon inte har några nya, för de gör enorma framsteg vid varje träning och tävlingar sedan dessa filmer spelades in (som är från en av de första tävlingshelgerna). Så det får ni ha i bakhuvudet när ni kikar på filmerna ;)

Manta på agilityplan
Manta på agilityplan

Manta är verkligen född till agilityhund – är lätt att föra, snabb i tassar och huvud!  Nu blir det ju förhoppningsvis valppaus från träning och tävling, men hela våren och sommaren under 2014 kommer säkerligen vigas åt agilityn.