Hösten kom med besked

Myyyysigt ute nu, massa höstfärger, lite regn och doften av skog vart man än går – jag gillar’t!

Idag har jag vart ledig, vi har tillbringat dagen dels i soffan men också ute i skogen. Jag trodde regnet skulle gjort att svampen ploppat upp ur marken men ack så fel jag hade, fortfarande lyser de med sin frånvaro…

Älta fick ett planerat spår och ett oplanerat. Det planerade la jag själv, ca 70m med två skarpa vinklar i rätt snäll terräng. Det fick ligga i ca 30 min och det märktes enorm skillnad på frökens noggrannhet när marken var lite fuktig. Duktig valp gick med snoken mitt i spårkärnan hela sträckan. När vi sedan kom tillbaka till bilen hade vi fått sällskap av ytterligare en bil… Älta tog så fint upp spåret efter människorna och satte fart in i skogen ”häääääär matte har de gått”. Duktig valp som vill spåra men jag hade kanske inte tänkt att hon skulle springa på egna spår. Hon kom dock när jag ropade och tog så glatt emot sin belöningsgroda och skuttade in i bilen.

Studsa och Täppas fick ett uppletande i den del av skogen där människorna gått ur bilen. La 7 saker i ett sicksackmönster i mitten av rutan. Täppas var lite seg idag, var nog trött efter promenaden men gjorde sitt bästa och hämtade in 2 saker med snygga upptag. Studsa for iväg i en väldig fart, som vanligt, och vädrade nog människorna i ena ytterkanten av rutan… stod en stund och vindade innan hon valde att springa in till mig för att bli skickad ut i rutan igen. Wroom. Plockade upp den dummien hon markerade på utvägen utan att plocka upp och passade på att markera trasan på väg in. Duktig som inte försökte stoppa in båda två i munnen – det går framåt. Hon fick hämta in alla grejerna och höll tempot bra hela tiden, gjorde ömsom bra ömsom dåliga avslut i ivern. Bakläxa på det från mattes håll.

Väl hemma har de sovit i soffan hela kvällen :D