2+2

Och nu pratar jag inte om slalom utan simning. Täppas ska få simma några gånger i veckan, detta har vart ett pågående projekt denna vecka med bad och föning av enormt fluffig Täppas häromdagen, rakning av fluffet idag, bada om så all päls försvinner och sedan skutt ner i bassängen.

Det var några år sedan Täppas simmade intensivt men så glad han blev av att få komma ner i poolen idag :) Mattes goa lilla säl gav järnet från första sekund, vände när jag bad honom (även om det blev några ”oj här är det en vägg” vändningar också) och gjorde precis som han skulle.

Tanken är att han ska få simma några gånger i veckan så hans åldrande kropp får lite avlastning och att han blir fit for beach 2014 ;)  Han har ju tyvärr blivit bekvämare med åldern och när vi nu är ute och går i skog och mark rör han sig i sin sakta fart och är tämligen smart i sina val av vägar ;)  Så detta blir ett gott komplement till övriga livet helt enkelt!

Vi börjar långsamt och kör 2+2 till att börja med, dvs simma 2 min paus simma ytterligare 2. Idag kom vi inte ens riktigt upp i det, såg att han slarvar rejält med bakkärran periodvis så det blev nog snarare 1,5+1,5. Man ska skynda långsamt så kropp och knopp hinner med. Måste vara noga med det, är ju lätt att man låter honom hållas när han njuter så av det – men gissningsvis så straffar det sig i längden så jag måste hålla i pekpinne åt oss båda.