Händelserik helg!

2xCert, 2x Svensk utställningschampion, 1x Finsk utställningschampion, 1 xBIRvalp, 1x BIS 3-valp, 1xBIM, 1x Agilitydebut och 1x Bruksdebut.

Ja så skulle man kunna sammanfatta kennel Se Upps helg!

Igår var jag och Linda (matte till Doris ur D-kullen) till Gävletravet på utställning. Jag hade tänkt att strunta i att åka då Rocky har lite lite päls och för tillfället är lite för tunn för min smak. Att ha jobbat 10 dagar i sträck och sen ställa sig och borsta och bada honom kändes verkligen motigt. Men jag tog mig i kragen, var hemma vid 18 tiden på fredagen och satte igång direkt. Tack och lov så var utställningen nära hemmet, så det blev bad o fön på fredagen och klipp lördagsmorgon. Dessutom gick mellanpudlarna rätt sent så man fick sovmorgon. Väl på plats mötte vi upp Linda och Doris, klippte i ordning både Doris och Rocky och i vanlig ordning blev det ändå lite väntetid ;)

Doris blev bästa tikvalp 6-9 månader och vann sedan över tikvalpen 4-6 månader och blev sedan BIR mot hanvalpen (6-9 månaders). Duktiga skruttan!

Direkt efter var det dags för Rocky, precis som jag upplevt förut så får jag inte igång hans rörelser ordentligt på inomhusutställningar – förmodligen för att jag själv måste hålla lite mer koll på mattor, pelare och publik :P  Han vann sin klass med CK. I bästa hane sedan gick det lite bättre med rörelserna och han blev slutligen placerad som BH2 efter en championhane och fick därmed certet! Tjohoo – svensk champion!! Så skönt – nu kan vi göra precis vad vi vill med pälsen! Extra roligt är det att han tagit ett av sina cert i en T60 – det är det inte många mellisar som gjort skulle jag tro.

Vi väntade in finalerna och Doris blev BIS 3 av valparna. Var så duktig så även om hon var en trött valpis.

dorisen
Doris BIS-3 bland valparna
Rocky hemma i trädgården efter utställningen
Rocky hemma i trädgården efter utställningen

Idag, medan jag for runt på husvisningar, så kom det rapporter från lite olika håll.

I Finland på nationella utställningen i Kokkola så blev Luna, Se Upp Lyra, bästa tik med cert och sedan BIM mot hanen. Certet var Lunas sista och nu är hon både Svensk och Finsk utställningschampion! Är så grymt stolt över både Luna och Mirja som sett till att jag fått min första champion med kennelnamnet Se Upp! Bild på Luna kommer :)

På hemmaplan har Acke, Se Upp Ett herrans liv, gjort sin debut i agilitysammanhang – så duktig som höll sig på banan och inte hittade på massa bus ;)  Kommer nog bli en hel del tävlingar för Acke med matte Åsa nästa säsong, det ser vi fram emot att följa!

Sofia och Theo, Se Upp Dribbla, har vart i spårskogen och debuterat i appellklassen. Något som Theo förmodligen tyckte var lite för lätt för att utföra korrekt i spåret. Matte fick en liten seger i platsliggningen där Theo låg kvar trots störning. På’t igen bara Sofia!

Doris följde med mig hem efter utställningen igår så idag har hon hängt på och kikat på hus, härjat med Älta massor och nu äntligen sover de båda två ;)  Doris är verkligen en underbart tillgänglig glad liten filur med massa spring i benen!

DSC_0190aa DSC_0234aa DSC_0260aa DSC_0271a DSC_0312aa DSC_0279a