Genrepet 2014

Igår började jag dagen med att köra ett lass till soptippen och ett lass till huset med flyttgrejer, vid 15 dök Linda med Doris och Sara med Lyssa upp här hemma. Målet för kvällen var att få 4 hundar badade och klippta.

Det vart en sen kväll. Först ut var Lyssa, hon var inte klippt på 4 månader och det var rätt mycket päls som föll av fröken. Hon utvecklas så fint och påminner både om mamma Iris och pappa Pumba, en redig tös men mycket egen vilja och en hel del energi.

före

Lyssa8man

Sedan badade och klipptes Rocky. Han vart det inga bilder på alls stackarn.

Och slutligen hann vi kasta Doris i badet efter lite pizza i magen på oss och ny energi. Men efter det var vi helt slut, då var klockan närmare 24. Det vart klipp kvar av Doris och klipp och bad kvar på Studsa.

Upp tidigt och bara sätta fart. Doris blev klippt av mig medan Linda badade och fönade Studsa.

DSCN1760a
Doris 10 månader

…och i sista sekund hann även Studsa bli klippt. La ner saxen 10.05 och 10.20 var jag ombytt, packad och redo för avfärd.

Målet för all piffning var Svenska Lapphundsklubbens utställning ”Genrepet” i Jälla ridhus i Uppsala. Genrep inför Stora Sthlm/Hundmässan som är om 2 veckor. Jag brukar inte åka på inofficiella utställningar, men detta var så lämpligt att se lite hur Doris hanterade inomhusmiljö inför mässan, Rocky behöver träna på inomhusutställningar (han blir lätt som en kalv på grönbete) och då jag har tänkt ställa Studsa nästa år så var det lite lagom att damma av henne efter några års vilande från utställnigar. Lyssa gjorde debut idag. 300 hundar var anmälda, i vår ring dömde Sara Nordin och det var 77 hundar – vi skulle in som hund nr 60 och framåt. Det var en lång väntan. Även om jag tycker det är super att domarna är ordentliga och noga även på inoffare, så blev det så kallt och rått att man hade önskat att tempot var högre. Utställningen började 10.00 och vi gick in i ringen vid 14.

Först ut var just Lyssa, hon har ju sin färg till sin nackdel då hon blir mer och mer blå. Men hon är så himla trevligt konstruerad, fina vinklar, tassar och ett så sött huvud. Kort kompakt och väldigt mycket massa efter sin far. Fick fin kritik och skötte sig jättefint i ringen – matte Sara har gjort ett bra jobb med henne!

Lyssa BIRvalp
Lyssa BIRvalp

Sedan var det några hanar innan det blev Rockys tur, och Rocky gjorde som han alltid gör i inomhushallar . Leker allanballan, får honom inte under kontroll, det ska hoppas och busas konstant. Efter någon vända brukar han dock lugna sig och gjorde samma sak denna gång. Han slutade som bästa hane.

Efter Rocky vart det Doris tur, hon börjar verkligen landa i sin kropp och har många förtjänster och en av dem är hennes rörelser, duktig liten brud skötte sig med bravur! Fick fin kritik och blev BIR junior bland mellisarna.

Sedan var det Studsas tur. Det var som sagt några år sedan. Hon var så i gasen <3. Hur hon älskar det – springer på som en idiot så jag får kuta snabbt, showar viftar på svansen och bara älskar det. Mattes lilla lilla gris. Studsa vart bästa tik och i BIR/BIM fick Linda stackarn springa med Rocky (som var överallt och ingenstans). Studsa slutade som BIR och Rocky BIM. Inga foton tagna på varken Studsa eller Rocky.

Sedan började den berömda väntan igen. Final för valpar och juniorer samt gruppfinalen för Studsa. I gruppfinalen var det många hundar och Studsa tycker det är roligt att springa med andra hundar så hon la i en extra växel till  – blev utplockad och slutade sedan som 3a i gruppen. Domaren berömde hennes attityd och vart helt begeistrad i lurens ansikte/huvud. Lätt att bli <3

Tiden gick långsamt och det kändes som en evighet av råkyla när klockan slog 16 och Lyssa gjort sitt varv i finalringen. Hon vart inte utplockad av de enormt många valparna men var så duktig i ringen! Sedan vart det dags för Doris och juniorBIS. Det var ett 30tal hundar i ringen och domaren var Carl-Gunnar Stafberg, tror att Linda vart lika förvånad som jag när han vinkade att Linda skulle gå in i mitten av ringen. Slutligen slutade Doris som 4a i BIS. Med svansen och humöret i topp hela tiden – den hunden är verkligen en liten pärla!! (och matte Linda är superduktig med henne!!)

dorisbisjunior Doris10man

dorran

Ääääääntligen fick vi åka hem ;)

 

Det var det genrepet det. Nu är vi alla lite halvt döda här hemma.