Full fart

Pustar ut  – äntligen är vi hemma och mer i normala takter igen. Det har vart innehållsrika dagar sedan i fredags, det är ju givetvis roligt men lugn vardagstempo är ändå det bästa!

Börjar från fredagen…

Agility:
I fredags var det dags för mig och Linnéa (https://vips.webblogg.se) att inviga en ny agilityhall som enbart ligger 1,5 mil ifrån mig – LYX!! Konstgräs och värme är värdefullt såhär i höst/vinterrusket. Att dessutom bara vara 2 stycken gör träningen ännu roligare. Jag trodde dock att Studsa skulle ha lite problem med att träna sida vid sida bredvid Linnéa som hon avgudar sååå – eller för den delen Vips som är en stor källa till glädje ;)  Men både Vips och Studsa kunde köra på kombinationer samtidigt utan att störa varandra – härligt! Körde nästan uteslutande raksträckor med Studsa, det var lite hejsansvejsan i hur hon tyckte hon skulle ta snabbaste vägen till belöningen… men några repetitioner senare så sprang hon tänkt väg. Ska bli så kul att komma igång med träningen ordentligt! Det vi tar med oss från den träningen är attityden – superhet när vi tränar och kunde koppla av och ligga tyst och lugnt i pauserna. Nu kör vi varannan vecka i hallen… Vilket passar mig utmärkt för då hinner jag planera träningen lite bättre.

Promenad:
Efter agilityn hämtade vi upp Iris, matte har ramlat av hästen och är inte riktigt i skick för promenader… Så vi snodde med oss fröken filur ut på en 1h promenad med alla andra. Hon tyckte Vips var roligt, men gladast blir hon i farbror Täppas – honom kan man nämligen puckla på och springa bredvid utan att han bryr sig ;)  Nöjd och trött valp lämnades och vi övriga åkte hem. Väl hemma packade jag min väska, körde Smill och täpp hem till föräldrarna, städade hemmet för….

Lördag:
Pudelbad, pudelfix och klipp… sen avfärd mot Tina (kennel Caesius) där vi åt middag innan vi for vidare till Stadsgårdshamnen med resmål Åbo. En väääldigt varm hytt tillbringade vi natten i, inte många timmars sömn blev det. Man dröp av svett, hundarna flåsade och det kändes enbart jobbigt…

Söndag:
Vi anlände till Åbo 7.50 på morgonen och for efter lite frukost och hundkissning mot Åbohallen och utställning. Vi hade gott om tid på oss, pudlarna skulle inte vara inne förrän efter lunch. Men på något mystiskt sätt så försvinner tiden ändå… Tinas Nuka blev bästa hane och fick cert och cacib, roligt att slå championhanar med en unghund ;)
Studsa med sin något korta frisyr hade ett väldigt tufft motstånd med 5 championtikar i samma klass. Excellent och 3e bästa tik slutade det med, nöjd och glad matte med tanke på att en del domare inte ens ger excellent till hundar klippta som hon är ;)

Sedan blev det en lååååång dag, båten hem gick 21. Vi stannade och kikade på finalen, åt en pizza och satt i bilen och frös ihjäl i 2h. Hytten var svalare och natten gick fort. Vid 06.15 satt vi i bilen på bildäck redo att åka mot jobbet. Studsa fick stanna hos Tina, jag åkte och hämtade henne efter jobbet och hämtade sen täpp och smill och sen åkte jag hem. Helt slut var jag igår. Men man ska känna att man lever.

Tisdag (idag tror jag?)
En skön vintrig promenad med hundarna i morse – uuuunderbara minusgrader och pudersnö. Pannlampa på och reflexer på hundarna och 1h innan jobbet gick alldeles för fort. Planerar att göra samma sak alldeles strax.