Dålig attityd

Hos matte. Vi hade inomhusträning i fredags, Studsa och jag kom iväg sent – blev hindrade av en lastbil som kanat av vägen… Väl på plats var det som att min hjärna inte var med, jag kände mig grinig och allmänt kinkig. Studsa däremot gjorde allt jag sa och bad henne göra, så det blev ändå ett bra pass. Vi valde idag att fokusera på lydnaden – för om jag släpat ut en massa hinder och kört med min  attityd hade det nog mest blivit pannkaka. Duktig matte som tänker först och handlar sen ;)

Fotgåendet såg riktigt snyggt (baklänges), när vi går framåt flyttar hon automatiskt 20 cm ut i sidled *gaaah* Vet inte riktigt hur jag ska komma till rätta med det. Får fundera lite på eventuella lösningar – kanske ska försöka klicka in knät +dutt nos. Eller gå tillbaka i träningen och bara gå bakåt och enbart belöna täta framåtgåenden. Vi körde också en del stadga i sitt och framförallt ligg. Platsliggning med en agilitytränande Vips i närheten var ypperlig bra träning! Detta ska jag försöka komma ihåg att träna varje gång.

Sedan kunde jag inte låta bli – vi körde lite agility också… Fast bara hopp-tunnel-hopp för att träna på sug. Idag var tjyvningarna färre! Duktig liten pudel :)  Både jag och Linnéa var på mindre bra humör så vi packade faktiskt ihop oss innan tiden var slut. Klick till oss som inte tragglade bara för att!

Studsa fick sen ha lite playdate med Iris hemma hos Iris familj i Knivsta. Jag jobbade några timmar och ville inte ha Studsa i bilen när det var -15 grader.

Efter jobbet hämtade jag både Studsa och Iris och for hemåt, där pälsvårdandet av Iris tog fart. Hon var inte klippt på månader och även om det inte såg så mycket ut för världen när hon var borstad kom pälsen verkligen fram när hon vart fönad ;)  De utvecklas så himla trevligt alla de små liven!

Manta blir tjockare för var dag :) Nu är det inte lång tid kvar! Hon finner sig så lätt i vår flock och utnyttjar det faktum att hon är dräktig till max. Det ska passas upp och gosas på beställning… ;)