Då börjar vi vänta då!

Då har det gått några dagar med både löptik och hanhund i huset, utöver de tre andra galningarna då förstås ;)

Jag måste säga att jag är så glad att Rocky är så lugn inne trots att hans tik som han då dessutom parat, inget pip och skrik, krafsande eller markeringskissande eller några andra hyss. Han har, precis som vanligt, legat i sin säng och bara tagit det lugnt inne. Nu med den skillnaden då att jag haft honom i kök/hall/sovrum och Manta i vardagsrummet för även om Rocky tagit det lugnt inne så har Manta *host* vart lite mer retfull och gått och backat upp rumpan i ansiktet på honom i tid och otid. Sen är jag gärna med vid själva parningen så åtskilda har de fått vara, även om båda två med lätthet skulle kunna hoppa över ett kompostgaller om de så önskade. Manta har dock vart lite mer noggrann och kollat att Rocky faktiskt är kvar, sprungit fram och gnytt lite vid gallret vid något tillfälle men inte mer än så. Himla himla smidigt och himla himla skönt att inte behöva leva med en hysterisk hanhund och/eller tik.

Därmed inte sagt att det inte har funnits intresse när de väl vart ute och fått para sig. Med förstagångshundar överhuvudtaget vet man ju inte riktigt hur de reagerar och framförallt agerar. Rocky har vetat precis vad han pysslat med ;) Och det underlättar ju att Manta är som en klocka hon också. Intresse har de haft från och med i tisdags, igår var det liiite mer (fick till en halvdan parning) och idag var det ingen tvekan och 5 min efter att jag släppt dem lösa satt de ihop. Nu provar vi om någon dag igen, tror nämligen att det fortfarande är någon dag tidigt, så ska vi förhoppningsvis kunna hälsa D-kullen välkomna i vecka 2 på det nya året!

Tveka inte i att höra av dig om du är intresserad av en svart mellanpudel (förmodligen av den större modellen) med massa ”go” och glädje!  Maila på hult.malin @ gmail.com eller slå en pling på 073-9631793

 

Lite suddig mobilbild efter parningen, det ösregnade och klockan var 07 så förutsättningarna för fotografiska mirakel var inte så stora ;)

Manta och Rocky