Brandlarmet skrämmer ingen

Inget löp ännu – möjligen en mer distraherad pudelgosse igårkväll… Täppas är ju kastrerad och var aldrig jobbig att ha under löpperioden när han var okastrerad (liiite på just vid höglöp men annars inget speciellt, och jag särade aldrig på dem), men han är en klocka på att visa när det är rätt tid och när löp startar – trots kastreringen. Han brukar reagera precis innan löp och sen på höglöpsdagarna (kanske för att Studsa brukar våldföra sig på honom då haha) och sen är det över igen. Igårkväll tyckte jag han hade lite av de tendenserna, han brukar bjuda upp till lek i ett annat rum än det jag befinner mig i och sen blir han manisk på att tugga på valfri leksak i 20 min innan han går tillbaka till det ”normala”. *fingers crossed att jag slipper åka långt på julafton*
Igår gjorde jag en ny maträtt i ugnen som gjorde att brandlarmet gick 4 ggr, kan berätta att 1. jag når inte upp till taket  2. när man väl hittat en lämplig stege inser man att det är ett överdrivet smart larm som inte går att stänga av (eller byta batteri i)  3. Ingen av hundarna reagerade på det ljudet jag fick tinnitus av… 4. syrrans katt reagerade rätt rejält och min egen katt var fascinerad. Hela hemmet blev rökfyllt och det stinker fortfarande bränt kött. *host*
I övrigt njuter vi av vintern och kylan! Det är sååå härligt med minus 15 grader och 30 cm snö, det blir ljust ute och hundarna är som kalvar på grönbete :)
Tränade lite fot med Studsa på promenaden, men problemet var att Smilla och Täppas fick köldkramp av att sitta och vänta så det blev ett ytterst kort pass med fokus på position och belöningsplacering från min sida. Tänk bakåt tänk utåt tänk 0-90 grader och inte 90-180 där oftast Studsa väljer att placera sig. Smilla och Täpp fick köra lite freestyle som uppvärmning för det kan de göra båda två samtidigt… Studsa for runt som en vante med sin leksak som störning ;)
I övrigt håller jag på att planerar in MH och ”kennel läger” i vår, himla knepigt det här med helger och långväga resande…och vill jag få till det i sommar blir problemet att få tag på en klubb som kan ha MH mitt i semestrarna… men på något vis ska det väl gå att få till. B-kullen täcker ju ett helt MH, de är 6 st och sen har vi Rocky som kommer få halka med på ett bananskal med gänget eftersom att han bara är 3 dagar yngre. Sen är det såklart så att alla kanske inte kan komma men jag planerar för hela kullen så får vi hoppas att det går att ordna. Vore ju också bra att veta när C-kullen tänker födas så jag kan ha levererat dem innan, blir lite mycket att hålla koll på annars ;)