Att vara i o-fas

Skulle ut och köra ett pass lydnad med Studsa direkt efter jobbet, och precis allt, ALLT, gick fel. Vid någon tidpunkt kände jag att jag helst av allt bara skulle vilja köra huvudet i grannens staket. Mitt huvud alltså, inte Studsas ;)

Studsa ville så mycket, sprang runt och gjorde allt i rapidfart och var överallt och ingenstans. Hela tiden. Hade inte tid att riktigt lyssna på vad jag egentligen sa för hon hade redan gjort det och börjat på något annat beteende. Jag gjorde flera misstag:

– jag gick ut direkt efter jobbet, hundarna fick ingen rastning att tala om och jag var hungrig
– jag tog med mig apporten och en leksak ut… =övertaggad hund
– jag hade ingen mening och inget mål med träningen

BAKLÄXA matte!

In och åt middag, tog med mig leksaker ut i skogen och tänkte göra ett uppletande så de fick springa av sig och jobba samtidigt. Sen ta ett kort pass med Studsa i skogen, fot och stadga.

Hm hur ska jag uttrycka mig? De var helt galna, helt ur min hand alla tre. Jag blev frustrerad och arg på främst Smilla som var verkligen manisk. Gjorde inget av det jag sa och bara for runt som en skottspole. Vilket inte gjorde ssaken bättre för Studs och Täpp som skötte sig men som tog illa vid sig när jag skrek på Smilla (eftersom att hon då hör dåligt måste man skrika och jag var dessutom arg).

Satte Smilla i bilen efter en stund. Bad Täppas ligga plats i sidan av stigen, vilket han gjorde med bravur, tog Studsa och gick in på stigen för att släppa på henne igen. Och *andas ut* hon gör ett superjobb, får ett klockrent slag mot en av leksakerna och dyker in åt det hållet… där stod det dock en taggbuske och hon fastnar med hela toppen, försöker slita sig loss- fastnar ännumer. Så jag får gå och montera loss pudeln ;) Hon hämtade leksaken och där bröt jag med henne. In i bilen. Täppas fick göra 2 skick som han skötte super.

Tog inte ut Studsa igen för ett pass lydnad. Orkade inte.

Nu har jag suttit här hemma och vart förtvivlad en stund. Aldrig har jag upplevt en sådan dålig träning med hundarna. Utan egentligen orsak. Blir lite besviken på mig själv, för varför blir det på detta viset? Hundarna är säkert inte mer glada och vimsiga än som vanligt, egentligen.

Så imorgon när jag tänkte ge mig på detta igen ska jag ha
– rastat/rusat av dem innan
– ha fokus själv och INTE träna om jag inte är på humör (dvs ät mat & ha en plan innan)
– korta korta pass utan leksak

Wish me luck