Årsresumé?

Vart jag än kikar just nu så verkar det vara ”årsresume” och ”såhär blir 2012” i allas liv. Naturligt kanske när det ena året är slut och ett nytt börjar.

Här kommer en variant från oss här hemma. Vi hade måla och visioner för 2011 som nästintill gick åt pipsvängen allihopa… meeen

2011 – ett år med en hel del händelser både på det privata planet och kring hundarna. Jag är färdigutbildad, har fått jobb, har flyttat, har vart sjuk och blivit frisk, sjuk igen, förundrats över många saker och insett en hel del om mig själv. Jag har försökt planera saker utan att de gått i lås av olika anledningar, blivit glad, ledsen, förväntansfull och stolt. Nu ser jag personligen fram emot 2012 som ett år där några av planerna kan genomföras…

På hundfronten har det på ett sätt vart ett lugnt år, men på ett annat heeeelt kaotiskt underbart! Tävlingsfronten har faktiskt vart noll, något jag saknar – lusläste de nya reglerna häromdagen och fick lite nytändning. Sedan ska jag inte säga att vi inte tränat, aktiverat oss eller för den delen haft ambitioner att tävla. Men Smilla är förskonad från sådan aktivitet, Täppas är i något slags mellanläge och Studsa hon har ju faktiskt vart upptagen med annat ;)

Helt tävlingsfria har vi ju inte vart, om man nu ska se på utställningar som tävlingar (gör det inte riktigt men ngt är det ju). I januari blev Studsa BIRx2, BIG och BIS2 i Estland över en helg, och därmed estnisk champion. Häftig känsla att se henne susa förbi massa hundar med Tina i kopplet (som ställde i BIG och BIS finalen), i finland 2010 placerade vi oss 4 i gruppen – då ställde jag själv och det var en annan känsla… det var minst lika underbart att stå vid ringside och njuta!

I mitten av April började fröken att löpa. Veckan efter påsk parades hon med Måsen och efter mååånga låååånga vakande dagar i slutet av juni föddes äntligen A-kullen. Hela sommaren tillbringades med dessa underbara 4a knoddar, deras framtida hem och med nära och kära som ville njuta av de små!  De är nu 6 månader gamla och förgyller sina ägares liv på bästa sätt, tänk tiden går ruskigt fort…

I slutet av augusti kickade mitt nya liv igång, samma vecka valparna levererades, och ungefär nu har vi landat.

2012 då – vad förväntar jag mig av 2012?

Här har jag faktiskt gjort upp en plan.

Studsa – ut och tävla lydnad och bruks. Ev. ställas några gånger till.
Vi ska njuta njuta av varandras glädje och ta tillvara på den energi och lycka som  min lilla studsboll utstrålar bara av att vara sig själv.

Täppas – lydnadsklass 1, har vi fått 187p en gång ska vi väl för bövelen kunna klara av 1an utan platsliggningen ;)  Vi får se till att allt annat sitter (eller hoppas att de nya reglerna gynnar Täppas). Kanske Rally kan vara ngt för gubben… I övrigt ska det tränas vidare på att vara världens bästa Täppas både i träning och vardagsliv. Jag ska njuta av att ha en så trygg, stabil, superhane som är som en bergsklippa vart vi andra än befinner oss i livet.

Smilla – vara frisk! Uppleva nästa vinter och få njuta av nyårspraliner även i år :)

I övrigt ser jag fram emot A-kullens utveckling, röntgen, MH och bara att få rapporter från familjerna om tonårsperioderna ;)

Dessutom är det ju så att vi utökar ”flocken” med en B-kull om inte allt för lång tid, Mantas största happening detta år är att hon ska bli mamma i februari och till början av sommaren påbörja vårdhundsutbildning med matte Annika.

Vi får väl se helt enkelt vad framtiden har att visa! Nyår spenderade vi hemma i soffan, hundarna snarkandes och jag nästintill likaså ;)