Årets första dag

Idag har jag, hör och häpna, vart ledig! Hundarna har fått längre promenader och massa bus i skogen, jag påbörjade sedan projekt ”göra om i vardagsrummet”. Det är lite av en åkomma jag har – att plötsligt få för mig något och sen dra igång massa projekt ;) Men nu är den nya bokhyllan på plats, den gamla skänken körd till stugan och allt ommöblerat i vardagsrummet. Viss röra kvarstår både i det och i andra rum. Men det blir ju fler lediga dagar man kan pyssla på i framtiden.

Manta är trött inne, ligger mest i sängen och sover – kommer ut och säger hej då och då, lägger sig i soffan som omväxling för att sen tycka att Älta är lite för aktiv så då går hon tillbaka till sovrummet och lägger sig igen. Äter som en häst och springer som vanligt ute än så länge. Idag har vi rakat fram mjölkbaren, så det inte är en massa päls i vägen för de små när de ska leta sig fram till den bästa spenen. Tänkte jag skulle försöka filma magen och sparkarna imorgon :)

Nyårsafton var kolugn för mig och hundarna, jag jobbade kvällen och sen for jag hem och ingen av hundarna brydde sig om smällarna – är så himla skönt! Min första hund Ebba var räddare än räddast och det vill jag då aldrig behöva uppleva igen med någon hund. Känslan när en goldentik försöker krypa in under (på 10 cm) en soffa för att ta skydd, ligga och skaka, hyperventilera och vara helt borta under en hel dag. Nä usch – hoppas att Smällarupproret kan komma någonvart med restriktioner kring fyrverkerier, det behövs för alla djur.

DSC_0236aa

4a31

mantas31dec

För att kommentera klickar du på inläggets rubrik