Jobbiga dygn

Ja inte kan jag påstå att varken humör eller fysik är på topp just nu – hos mig… man blir tämligen slut som artist av att oroa sig konstant för 6 små gryn och deras mamma. Nu har jag kanske oroat mig mer än nödvändigt, men med så små liv sker förändringar fortare än man tror.

Valparna var som sagt slöa, veterinärbesöket ni kunde läsa om i förra inlägget blev inte det enda. Efter en eftermiddag och kväll med ömsom hopp ömsom oro valde jag att sent igår kväll åka in till SLU/Ultuna. Där gick både valpar och Manta nogrannt igenom av 2 veterinärstudenter, 1 färdig veterinär och en sköterska. 2,5h var vi där, svarade på frågor, blev klämda och kända på. De – precis som förra veterinären och jag – ansåg att Manta är i tipptoppform, och att det inte finns något att oroa sig kring med hennes hälsa. Skönt – steg ett! Är dessutom Manta frisk ökar chanserna för att bebisarna också ska vara det. Inga tydliga tecken på någon sjukdom hos valparna annat än att de var slöa och aningens uttorkade, detta trots att de äter väldigt friskt på Manta. Så valparna fick vätska och lite glukos/socker för att bli pigga. Sen åkte vi hem och sov inte en blund på hela natten. Jag skulle komma tillbaka om valparna inte blev märkbart piggare idag.

Idag har de absolut vart mer pigga än tidigare, men fortfarande lite slöa. Så eftersom att jag hellre åker en gång extra än en för lite… Så var vi hos veterinären idag igen… Idag visade valparna mycket mer tåga och tyckte detta med att bli uppvätskade var alldeles överskattat. Postivt! Envisa krabater som gärna dikterar hur saker och ting ska göras – eller inte göras :)

Nu hoppas vi att detta hjälper och att det blir lite mer fart på benen under morgondagen.

Jag har av alla veterinärer och sköterskor fått idel lovord över Mantas temperament, hon har trots vad man kan tycka är en stressande händelse vart cool, lugn och glad och trevlig mot allt och alla. Svansen i topp hela tiden och många pussar har delats ut till höger och vänster. Valparna är fina i pälsarna och i hullet – de är nästintill lite knubbiga *host*.

Håll en extra tumme för oss i natt!

20120225-210314.jpg