Varierande spår

Hann ut med ett spår innan agilitykursen idag. Det var enormt skiftande både i torrhet/fuktighet och terräng. Började i högt gräs, gick över ett berg, in i värsta torra gran/tall skogen där det bara knastrade om fötterna när man gick, sedan genom lite ”vanlig” skog för att avsluta i ett fuktigare parti. Spåret var kanske 3-400 m långt och fick ligga i dryga 3h. Temperaturen ute var ju inte att leka med… inte heller myggen *gaaah* hata de jävlarna.

Hur som helst, Studsa tog an spåret jättefint, inga problem över berg och gräs – efter oss hade vi dessutom både Linnéa och Six. Hon gjorde ett superbra jobb överlag idag! Jag är så nöjd! Det enda knepighet hon hade var vid det torra barr partiet, där fick hon ringa och jobba för att hitta rätt – jag hade gjort en 90 graders vinkel där vilket förvirrade henne. Mig med eftersom att jag har minne som en guldfisk och inte kunde veta vart vi skulle… iofs bra för att jag skulle aldrig kunna hjälpa min hund i spåret för även om jag lagt det och satt snitslar så minns jag ändå inte…

Det var otroligt vilken skillnad i tempo och säkerhet det blev när vi kom in på det fuktiga partiet där också slutet var! Fullfart framåt och hundraprocent koncentration! Tänk vad liiite liite fukt kan göra.

På agilitykursen idag var kurshundarna alla påverkade av värmen på olika sätt och lite galna och omotiverade. Men jag hoppas att mattarna är nöjda med prestationerna – vi fick iaf alla hundarna att utföra det de skulle några gånger och så slutade vi när vi var på topp! Klapp på axel till både instruktören malin och kursarna!

Nu har jag duschat av mig all smuts och ska roa mig resterande tid av dygnet med att klia på de hundratals myggbett jag fick – trots leggings under shortsen just med tanke på de små äckliga blodsugarna.