Uppletande

Det är så tråkigt väder så jag orkar inte dra med hundarna ut på någon längre promenad ikväll… Så jag tog med mig en kasse ut med leksaker och band upp hundarna i ett träd medan jag la ut sakerna. Varje vovve fick sedan hämta 3 leksaker i var innan det var dags att få sitta uppbunden igen.

Studsa fick börja och det är verkligen en fröjd att se henne jobba, systematiskt. nogrannt och hon viker på en femöring när hon får vittringen i nosen. Kommer direkt till mig för avlämning. Tyvärr så har vi släppt lite på det där med vart avlämningarna ska sitta så de hamnar inte så ofta i handen min… Vi får lägga ner lite mer krut på det tror jag. Tyst och stilla satt hon uppbunden idag också, uppmärksam på vad den andra hunden gjorde och vart jag höll hus – men avkopplad och lugn.

Sedan fick Täppas köra. Han förstod efter repetition 2 att det var 3 saker han skulle hämta och fick då rejs och vägrade att komma in… Ibland kan jag undra vart de där 6 år som tydligen ska ha gått tog vägen för han beter sig precis som vid halvåret gammal… ;)   Väl inne hos mig igen efter valpinkallningar från min sida och lite mer ”nanana du kan inte ta mig” spring från täppas fick han hämta 2 grejer till. Då gjorde han klockrena inlämningar, knäppisen. Passiviteten la han sig för att bita på en stubbe, egentligen vill jag att de ska vara passiva för att vila men lite gnag kan jag acceptera.

Smillan sist ut och mest erfaren. Hade svårt att se på när Studsa jobbade idag men brydde sig inte i Täppas flamserier… Till slut så la hon sig ner och somnade gammeltanten. DET är verkligen andra takter från ungdomens dagar. Det är ju sällan någon svårighet för Smillan i uppletandesituationer hon har ju vanan inne om man säger så. Idag breddade hon dock vårt leksaksutbud med äpplen *skratt* De såg kanske precis ut som bollar, in kom de i alla fall… bytte så glatt till godis men när jag skickade ut henne igen slängde hon sig över de små karten och tog med sig snacks ut i skogen. Att tugga, springa, söka och apportera samtidigt är ingen match för en retrieverdam – simultankapacitet någon?

Nu är vi inne igen, får slänga i oss middag och ta en kortare rastning senare ikväll.