Uppdatering

Nuuu är jag hemma igen efter en vecka av farande känns det som. Det har hänt mycket och jag ska så pedagogiskt som möjligt försöka skriva så det blir någon form av sammanhang ;) Tror det får bli lite från hund till hund och i sammanhang.

Tvååker internationella utställning den 6/7-2012
Jag och Tina, min ständiga följeslagare som är guld värd, for neråt landet redan i onsdags. Målet var utställningen i Tvååker och vi hade en baktanke med att ha god tid på oss… nämligen att inte komma till en utställning helt slutkörda. Så ner på onsdag, hela torsdagen i jordens mysigaste stuga mitt ute i ingenstans utanför Borås – där bara var vi… och badade hundar ;)

Sen i fredags var det då dags för själva utställningen, smockat med tält och folk – molnen hängde tunga och vi slapp tyvärr inte regnet denna gång heller. Men det kom ”enbart” spridda skurar… så faktiskt klarade sig hundarna och vi människor hyfsat okej. Tyvärr gjorde regnet att det inte fotades så mycket (i kombination med att jag glömt minneskortet hemma).  På plats mötte vi upp Minis familj då även Mini var på plats – sååå roligt att ses allihopa, Mini blev så glad över att se mig – värmer i hjärtat att de små liven minns mig.

Det blev en låååång dag och vi lämnade Tvååker kl 18.30, jag släppte in en överlycklig Iris hemma i Knivsta kl 01 (som blev så glad så hon repade mattes ansikte) och for vidare hemåt… trillade in vid 01.30 och somnade nog vid 02.
Resultaten från Tvååker blev följande:
Mini och Iris ställdes båda i juniorklass – Mini fick ett good pga att hon, enligt domaren, var alldeles för tunn (hon är inte extrem-tunn dock). Iris fick ett Very Good och placerade sig som nummer 2 i klassen av 4, kritiken (som jag lagt på något ”bra” ställe och inte hittar) speglade verkligen Iris för och nackdelar! Hon har skött sig så bra i helgen, tyckte kanske inte att regnet var sådär överdrivet roligt – eller förstod vitsen med att springa med mig i en ring… men så lätt att ha med sig!

Studsa slog till på stort hon, mammas lilla hjärta, och vann championklassen (var ensam så inte så svårt) och i bästa tik sedan tappade jag hakan när hon blev placerad som nummer ett över både världsvinnare och ryska skönheter! Så himla roligt!! I kampen om BIR/BIM rörde hon sig jättefint och domaren valde att plocka fram Studsa till BIR. Härligt!! I finalerna sen var hon såååå trött så hon orkade inte hålla ihop sina rörelser ordentligt, men som sagt då var kl närmare 17 så definitivt inte konstigt – vi tvåbenta var inte så himla fräscha vi heller ;)  Stort tack till Tina som hjälper till med min lilla lur!
Kritiken: Stylish elegant bitch. Exc size and proportions. Exc length of head. I would like a bit finer skull, well chisselled muzzle. Correct ears. Dark almond shaped eyes. Correct bite and good underjaw. Correct neck, good body shapes. I would like more substance on the body. Exc coat. A bit flat feet. Well angulated. Good tail. Excellent attitude, moves stylish! Domare Juha Putkonen, Excellent, CK, 1a i chkl, bästa tik med cacib och slutligen BIR.

Alfta nationell utställning den 7/7-2012
Ja alltså vad tänker jag med? Kom hem 01.30 och stiger upp på morgonen för att åka norrut på ny utställning. Vädergudarna var med mig, men med facit i handen så skulle jag stannat hemma. Studsa var helt slut, precis som i finalen igår orkade hon inte hålla ihop – och när hon blir trött blir hon flamsig och slarvar med sina ben/rörelser. Vi blev 2a i championklass med CK men sen oplacerade. Upp som en sol och ner som en pannkaka. En superkritik fick hon iaf!
En tilltalande tik med utm proportioner, välmejslat huvud med markerad haka, bra hals och resning, markerat förbröst men borde vart bredare i bringan, bra kropp för övrigt, väl ansatt och buren svans , utmärkta vinklar bak, rör sig lätt och stilfullt, utm pälskvalite. Domare Charlotta Melin.

Sen åkte vi hem och sedan dess har Studsa legat – inte rört en fena på hela em/kvällen – men misstänker att hon är precis som vanligt imorgon :D

Tvååker nationell utställning den 7/7-2012
Mini fick en ny chans idag och ställdes i juniorklass igen, fick excellent och blev 2a i klassen!  Tänk vad olika det kan vara… man blir påmind om att det verkligen är en bedömningssport!

Manta
Mår bättre och bättre, även om ögat/näsan inte riktigt är ok – hon kollas av veterinären varje vecka och nu ska hon dit igen på tisdag så får vi se vad som sägs. Man vet inte riktigt vad hon har för typ av skada, förmodligen har hon på något smidigt sätt fått en smäll så att det bakom ögat samlats vätska. Denna har de då försökt sätta ett drän för att det ska komma ut och på den vägen är det… man vet inte riktigt om vätskan är borta eller inte. Men hon har enligt rapporter från Annika nu börjat bära på grejer igen så vi hoppas att hon är tillbaka till det normala snart! 

Täppas
Vet jag faktiskt inte alls hur det är med – han är hos mina föräldrar fortfarande så jag får undersöka tassen imorgon när vi ses – åååååh så glad han kommer att bli att träffa mig ;)

Rocky
 Den största nyheten är väl kanske ändå att ”min” flock utökades förra veckan. En svart mellanpudelgosse flyttade hit från Finland och bor hos Therese med familj i Enköping. Jag tror att han ska få ett eget inlägg imorgon kanske så får han lite mer plats – men en bild kan vi ju bjuda på :)